hits

Merethe Høili Johansen

''What makes you different, makes you beautiful''

DET ER IKKE OPERASJONENE, SMERTENE ELLER REDSELEN JEG HUSKER

 • Publisert: 04.02.2017, 16:48
 • Kategori: RYGGMARGSBROKK
 • Det er ikke redselen før en operasjon jeg husker fra jeg var liten. Det er pappa sin trygge hånd som jeg følte i min lille barnehånd helt til jeg sovnet jeg husker. Det er ikke de store skumle ordene og alle de skumle instrumentene inne på operasjonssalen jeg husker. Det er de trygge stemmene til de som jobbet i operasjonssalen som fortalte meg hvor godt de skulle ta vare på meg. Det er ikke smertene etter operasjonen når jeg våknet som jeg husker. Det er mamma sitt varme smil og gode klem som alltid var det første jeg våknet opp til. Det er ikke kvalmen og oppkastet etter en narkose jeg husker. Det er sykepleieren som alltid stod klar med ett stort glass med gul saft fordi det hadde mamma og pappa sagt ifra om at jeg alltid bad om for å få vekk den verste kvalmen. Det er ikke de skumle mennene og damene i hvite frakker eller alle de syke barna jeg husker fra mine opphold på sykehuset. Det er søstrene mine som alltid kom på besøk, og tegningene de hadde med av ting som hadde foregått hjemme iløpet av tiden jeg hadde vært borte. 

  Det er ikke ensomheten jeg husker fra alle gangene jeg var på sykehuset. Det er alle gangene klassen fra skolen, mine beste venner og familien kom på sykehuset bare for å være der med meg. Det er ikke de vonde beskjedene om at nå må jeg ta en ny operasjon jeg husker, det er familien som setter seg ned med meg for å forklare hvorfor jeg burde gjøre det. Det er storesøster som forteller hvordan hun opplevde det og gir meg styrke, det er min andre storesøster som legger en hånd i min og sier hvor sterk jeg er - at dette klarer jeg en gang til. Det er ikke de gretne ansatte på sykehuset jeg husker. Det er de som satt seg ned med meg for å roe meg ned, for å gi meg noe å le av, for å gjøre hverdagen på sykehuset litt lettere. Det er de jeg husker. 

  Det er ikke alt jeg gikk glipp av som jeg husker. Det er de tingene jeg var så heldig å fikk gjøre som jeg husker. Det er alle kortene jeg fikk av mennesker som var glad i meg og som tenkte på meg som jeg sparte på i en sko eske. Det er alle de små øyeblikkene som gjorde at vi alle kom enda litt nærmere. Det er ikke frustrasjonen av å ikke kunne gå på lenge som jeg husker, det er at jeg fikk ligge i en seng som jeg kunne styre selv i stuen foran tv'en jeg husker. Det er alle middagene jeg fikk ligge på kjøkkenbordet å spise. Det er kaninen jeg fikk av besteforeldrene mine når jeg kom hjem fra sykehuset den ene gangen. Det er tegningene av storesøsteren min, det er mamma som stryker meg på ryggen når jeg har vondt i magen, det er hele familien min som på skift satt med meg på badet å spilte når jeg tok tarmskylling. Det er ikke de mange stikkene og undersøkelsene før en stor operasjon jeg husker. Det er pappa som løper byen rundt for å finne en rosa Nintendo DS til meg imens jeg er innlagt på rikshospitalet, men som kommer tilbake med en blå fordi ingen av butikkene han hadde vært i hadde en rosa. Den fikk enn mye større betydning enn at den bare var leke. 

  Det er ikke den ekle sykehusmaten jeg husker. Det er alle menneskene rundt meg som kom til meg på besøk med alt de kunne finne av godt i butikkene. Det er ikke sommerferiene som ble tilbragt på sykehuset jeg husker. Det er de sommerferiene som vi ble tatt med ut på havet i flere uker, det er alt mamma og pappa gjorde for at jeg også skulle få kunne bade med de andre på tross av operasjonssår og gips. Det er ikke utålmodigheten med de lange ventetidene på sykehuset jeg husker, det er mamma og pappa som sa til meg at når man går inn disse dørene så må man legge fra seg utålmodigheten og sånn er det bare. Det er ikke de utallige kjedelige kjøreturene frem og tilbake til Oslo for undersøkelser jeg husker. Det er shoppingturene og kafè turene mamma og jeg alltid tok på veien hjem igjen. Det er ikke redselen av å være helt alene, for den har jeg aldri følt på fordi jeg alltid har hatt mennesker rundt meg når jeg har vært redd. Det er ikke alle gangene de måtte stikke meg på nytt fordi jeg hadde vanskelige årer jeg husker, det er kosebamsen Balder jeg alltid fikk ha med meg og som jeg fikk lov til å stikke på selv for å forstå at det ikke var farlig. Det er alle gangene han måtte sy på plass øret sitt fordi han ble min faste følgesvenn på sykehuset så han ble sliten.   Det er mye vondt jeg husker som jeg aldri kommer til å komme unna, men det er de gode øyeblikkene som viser ekte kjærlighet som blir med meg videre gjennom hele livet. Det er viktig å huske på for oss alle, alt i livet setter spor men det er viktig å la de vonde sporene blåse vekk sånn at de gode kan få bli litt dypere og litt lenger. 

 • Publisert: 04.02.2017, 16:48
 • Kategori: RYGGMARGSBROKK
 • 10 kommentarer
 • 10 kommentarer

  liveterherlig93

  04.02.2017 kl.18:12

  flott historie:)

  Merethe Høili Johansen

  05.02.2017 kl.17:01

  liveterherlig93: Takk takk :)

  LISEAURORA

  04.02.2017 kl.18:36

  <3

  Merethe Høili Johansen

  05.02.2017 kl.17:01

  LISEAURORA: <3

  REBECCA

  04.02.2017 kl.19:01

  Åh dette elsket jeg! Du er SÅ fantastisk på SÅ mange måter! Tenk at vi kun for noen dager siden satt og snakket om hvor mye disse menneskene har betydd for deg gjennom alle årene på sykehus og alt som følger med. Jeg er glad for at DU er DU, for mitt liv hadde ikke vært det samme uten deg ved min side! Her syntes jeg virkelig du fant fantastiske ord for å beskrive takknemlighet! I LOVE YOU <3

  Merethe Høili Johansen

  05.02.2017 kl.17:00

  REBECCA: Ååå du er så god <3 Tusen takk!! Jeg er så takknemlig for å ha deg i livet mitt - love you bestie <3

  dvergpinschere i mitt hjerte

  04.02.2017 kl.20:49

  Ååååå så flott skrevet!! Du har jammen vært og er sterk!!

  Merethe Høili Johansen

  05.02.2017 kl.16:59

  dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk <3

  Søtmonsen :))

  04.02.2017 kl.23:38

  Godt å se deg tilbake <3 Håper alt går bra med deg <3

  Du er så super! <3

  Merethe Høili Johansen

  05.02.2017 kl.16:59

  Søtmonsen ): Tusen takk <3 Det går bedre med meg! I lige så <3

  Skriv en ny kommentar