hits

Merethe Høili Johansen

''What makes you different, makes you beautiful''

JEG SKULLE ØNSKE DU VISSTE DETTE OM BIPOLAR LIDELSE

 • Publisert: 01.06.2017, 22:41
 • Kategori: BIPOLAR


 •  

  Jeg skulle ønske du visste at jeg ikke alltid kan gi en forklaring på hvorfor jeg føler sånn jeg gjør.

  Jeg skulle ønske du visste at om du spør meg om og om igjen om jeg har det bra når jeg er deprimert, noen ganger kan gjøre det verre.

  Jeg skulle ønske du visste at de gangene jeg trekker meg tilbake og det virker som jeg ikke trenger deg så er det da jeg trenger deg som mest. En klem eller ett hei er nok for at jeg føler meg litt bedre men jeg kan ikke love at du får noe tilbake akkurat da men jeg gjengjelder det senere og det er ett løfte. 

  Jeg skulle ønske du visste at de dagene jeg blir liggende i sengen er det så og si umulig for meg å stå opp, og noen ganger er det slitsomt nok for meg å bare komme meg på do og jeg klarer ikke svare på noen spørsmål rundt dette.

  Jeg skulle ønske du visste at jeg ikke mener å ignorere telefonsamtalene og alle meldingene dine, men noen ganger er angsten for stor og depresjonen for dyp.

  Jeg skulle ønske du visste hvor mye du betyr for meg, og hvor mye jeg bryr meg om deg selv om jeg i perioder ikke er den samme personen som jeg var før.

  Jeg skulle ønske du visste at selv om du forteller meg noe jeg burde bli kjempe glad over og jeg ikke klarer å vise noen følelser så er jeg utrolig glad på dine vegne. Det er bare det at noen ganger så er jeg helt apatisk, kroppen og følelsene mine føles numne.

  Jeg skulle ønske du visste at noen ganger føler jeg alt for mye. Noen ganger gjør jeg for mye, snakker for fort og sover ikke. Jeg skulle ønske du visste at dette ikke er en positiv ting selv om det kanskje kan virke sånn i forhold til depresjonen. Jeg skulle ønske du visste at dette kalles hypomani og er en del av sykdommen.

  Jeg skulle ønske at du visste at jeg virkelig prøver å bli bedre, det er ingenting her i verden jeg jobber mer med enn meg selv og sykdommen for å holde den i sjakk.

  Jeg skulle ønske du visste at jeg ikke ønsker selv å bruke medisin for å fungere i hverdagen, men det er en nødvendighet for min vei til å bli bedre.

  Jeg skulle ønske at du visste at jeg hater å sitte hjemme alene og følge med på andre som lever livet sitt. Jeg skulle ønske du visste at jeg gjør alt i min makt for at det snart skal være meg som lever livet.

  Jeg skulle ønske du visste at jeg virkelig setter pris på deg og alt du gjør for meg. Jeg skulle ønske du visste at jeg blir så glad om du fortsatt behandler meg som før du fikk vite at jeg har denne sykdommen.

  Jeg skulle ønske at du visste hvor mye det betyr for meg om du setter deg inn i hva bipolar lidelse er og hva det gjør med meg. Det gjør at i dårlige perioder så slipper jeg å forklare noe som ikke går ann å forklare.

  Jeg skulle ønske at du visste hvor fort svingningene kan skje. Jeg kan gå fra hypoman til deprimert på under en time og jeg skulle ønske du visste at dette gjør det vanskelig for meg å planlegge noe.

  Jeg skulle ønske at du visste at om jeg avlyser i siste sekund så er det ikke fordi jeg ikke vil, det er fordi jeg fysisk ikke kan.

  ​​Jeg skulle ønske du visste hvor vanskelig det var å skrive dette men jeg skulle også ønske at du visste hvor viktig det er å snakke om de vanskelige tingene.

  Jeg skulle ønske du visste at dette kalles bipolar lidelse og at dette er en sykdom.

  Jeg heter Merethe og er ingen sykdom.

 • Publisert: 01.06.2017, 22:41
 • Kategori: BIPOLAR
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar