hits

Å MIN KJÆRE LYKKEPOSE

Å min kjære lykkepose. Du som har reddet meg og mitt liv. Deg som jeg forhåndsdømte før jeg møtte deg. Jeg var redd for deg før fordi du truet meg, du truet mitt ønske om å være som alle de andre. Jeg var redd for deg fordi jeg trodde du kom til å gjøre at jeg aldri kom til å bli tatt på igjen. Jeg var redd for deg fordi jeg trodde du kom til å ødelegge meg og min psyke. Å min kjære lykkepose, unnskyld. Unnskyld for at jeg dømte deg før jeg fikk møte deg. Unnskyld for at jeg trodde at du kom til å ødelegge mitt liv. Det er dumt å forhåndsdømme noen før man har møtt noen, det har jeg jo blitt lært opp til. Men med deg så klarte jeg ikke å la være. Jeg hadde hørt alle skrekkhistoriene, ikke lykkehistoriene. Jeg trodde ikke du kom til å havne i den siste kategorien. Men det gjorde du det. Så min kjære lykkepose, tusen takk for at du kom inn i mitt liv. Tusen takk for at muligheten for å få deg finnes. Tusen takk for at du legger til rette for at jeg kan leve på min egen måte nå. Tusen takk for at du reddet meg og mitt liv. Tusen takk for at du gjør at jeg ikke bæsjer på meg lenger som voksen. Tusen takk for at du reddet meg fra alle de dagene jeg lå og vridde meg i smerte, gråt og ville til mamma. Tusen takk min kjære lykkepose.

Før jeg fikk stomi var jeg livredd. Det var snakk om at jeg skulle få det en del år før jeg tok valget og ble operert, men da nektet jeg fordi jeg var livredd. Redd for at det kom til å ødelegge det siste som var igjen av meg. Jeg hadde hørt mange av skrekkhistoriene og få av lykkehistoriene, fordi det sistnevnte antageligvis ikke gir så mye oppmerksomhet. Men jeg vil dele min erfaring og den er utelukkende positiv. Jeg var ekstremt redd når jeg våknet opp fra operasjon og angret meg nesten med en gang, men det var fordi jeg ventet på at jeg skulle få en skummel reaksjon. Noe som aldri skjedde. Livet mitt forandret seg utelukkende til noe positivt etter jeg fikk utlagt tarm. Jeg fikk selvtillit noe som jeg aldri har hatt. Jeg kjente på en kontroll over meg selv som jeg aldri har hatt. Det finnes mange historier der ute, og dette er min. Jeg har fra dag en kalt stomien min for min lykkepose fordi det er det den er for meg. Jeg blir glad når jeg ser på den fordi den representerer så mye glede for meg og mitt liv. Den har latt meg få leve igjen og for det kommer jeg alltid til å være takknemlig og jeg skammer meg ikke for å si det men jeg elsker den stomien min. Det er min historie. En lykkehistorie om det å få utlagt tarm. 

 

18 kommentarer

Så utrolig tøft av deg å dele dette! Og så forfriskende å få høre en historie om stomi med "lykkelig slutt"! Du er rå <3

Så kjekt å lese!

Jeg har alltid vært LIVREDD for at det skal bli fremtiden min, men i fjor da jeg var på mitt sykeste hadde jeg glatt sagt ja til stomi når som helst. Uansett, først måtte de jo finne ut hva som feilte meg, så nå har jeg fått medisin for det som foreløpig har hatt effekt. Håper det varer, men hvis ikke, så er det kjekt å ha lest slike ting som dette hvis man en dag blir nødt.

Masse lykke til videre :)

Vilde: Tusen takk for en kjempefin kommentar <3 Så bra medisinen har hatt god effekt! Krysser fingrene for deg <3 Tusen takk og i lige måde!

Så utrolig godt skrevet :) Ønsker deg en fin helg :)

sjomannsfrue: Tusen takk og i lige måde! <3

Så bra innlegg! Jeg blir så glad å se hvilken effekt stomien har hatt på deg <3 Helt fantastisk at det går an å få et bedre liv med stomi. Jeg er glad på dine vegne!

Siri Kolstad: Tusen hjertelig takk <3

Så godt å lese et gladinnlegg om stomi! Fantastisk bra at det er mulig å få et bedre liv med stomi. Det trengs mer åpenhet om det, takk for at du forteller! :)

Anonym: Så bra! Det er godt å høre :) Skal definitivt skrive mer om det etter disse gode tilbakemeldingene! Takk for tilbakemelding <3

Veldig fint skrevet :-)

Tusen takk for at du er så tøff og deler din historie! Vi virkelig elsker stomien til vårt lille barn fordi det ga barnet og oss livet tilbake. Kjente først på skyld for avgjørelsen, men har aldri vært i tvil om at dette var riktig!

Kathrine: Denne kommentaren her ga meg gnisten og skrivegleden tilbake, vit det <3 Masse lykke til i fremtiden, stolt av dere!!

Skriv en ny kommentar