hits

Merethe Høili Johansen

''What makes you different, makes you beautiful''

TILRETTELAGT REISE I AMAZONAS

 • Publisert: 17.03.2018, 14:56
 • Kategori: Hverdag
 • I november og desember 2017 var det syv sterke og tøffe mennesker som dro på tur til amazonas. Deriblant var min søster som dro i gang det hele, hun er født med ryggmargsbrokk, og fikk hydrocephalus (vannhode) som et og et halvt år. Hun tok med seg andre mennesker med funksjonshemninger og dro. Utrolig modig gjort og det viser en så utrolig stå på vilje, og at drømmer kan gå i oppfyllelse. For å dra på en sånn tur må man trene seg opp til en god grunnform, trene på padling, ha økonomi til turen, vite at man klarer en lang reise, ha god samarbeidsvilje, være åpen om seg selv og sine utfordringer og ha godt humør. Ikke bare bare da for å si det sånn, men de klarte det og det gjorde de med glans og jubel fra mange rundt dem. Nå jobber de for å lage en ny reise i Oktober og de håper også på enda flere reiser etter det.

  I dag var de på tv2 nyhetene, og det skal bli lagt ut en dokumentar om reisen på tv2 sumo etter hvert. Jeg er så utrolig stolt over dem alle sammen. De er så store forbilder for meg og helt sikkert mange andre. At de klarte dette er så utrolig bra. Det viser andre at man klarer om man vil. Det er så bra at det er blitt fanget opp i media da dette er en så viktig sak å fremme. Det viser at man kan få til absolutt hva som helst bare man jobber for det, og det skal jeg ta lærdom av og det burde alle sammen egentlig gjøre. 

  Gjerne følg reisen dems videre på facebooksiden dems her

  Se klippet fra tv2 nyhetene her ? spol til ca 06:45

   

 • Publisert: 17.03.2018, 14:56
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • SØVNPARALYSE, ASTRAL PROJECTION ELLER LUCID DREAMING?

 • Publisert: 06.03.2018, 11:36
 • Kategori: Hverdag
 • HERLIGHET!! Nå nettopp duppet jeg av og jeg begynte å drømme. Jeg merket at det begynte bli mer og mer virkelig, men det var ikke før jeg ble fortalt i drømmen av en jeg forsåvidt kjente i det virkelige liv at jeg var i en annen dimensjon at det startet. Plutselig var jeg tilbake i sengen og kroppen min begynte å vibrere. Jeg begynte å si til meg selv ''ut, ut, ut'' og plutselig kjente jeg en opprivende følelse. Så begynte jeg å fly oppover, jeg så kroppen min nedenfor ligge å sove. Jeg så taket åpne seg og jeg fløy ut, men da jeg trodde jeg skulle se solskinn og vakre landskaper så jeg isteden mørke, og gamle slott samt en mørk skog. Da ble jeg livredd og ville våkne. Jeg kom plutselig tilbake til rommet mitt og ropte febrilsk på Sverre. Høyt og mange ganger. Hver gang jeg følte at jeg lukket øynene så kom jeg tilbake til den plassen. Så kjente jeg lillefingeren min prikket, da begynte jeg å bevege den og ropte på Sverre på nytt. Først da kom Sverre og jeg ble helt fra meg, sa jeg hadde ropt mange ganger men han sa jeg ikke hadde sagt ett pip.

  Det var noe av det skumleste jeg har opplevd i forhold til drømming. Jeg har opplevde søvnparalyse så mange ganger, men dette var noe helt annet, på ett helt annet nivå. Jeg har selvfølgelig googlet mye allerede for å prøve å forstå hva det er som skjedde, men det føltes ihvertfall ut som en ut av kroppen opplevelse og at jeg opplevde en annen dimensjon - uansett hvor sykt det høres ut som. Men jeg tror på sånt. 

  Spørsmålet mitt til dere om dere har noe erfaring er hva er det jeg opplevde? Bare en drøm, søvnparalyse, astral projecting eller lucid dreaming? Det kan jo være så mangt. Det kan bare være ett mareritt også for den saks skyld. Men jeg bare følte det på en helt annen måte, det går nesten ikke an å forklare. Det var helt sinnsykt og det ble veldig skummelt til slutt. Men samtidig blir jeg ekstremt nysgjerrig. 

   

 • Publisert: 06.03.2018, 11:36
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • DEN USIKRE LILLE JENTA

 • Publisert: 04.03.2018, 19:03
 • Kategori: Hverdag
 • Hei! Hvem skriver jeg egentlig til? Jeg skriver vel egentlig mest for og til meg selv, men disse spørsmålene dukker stadig opp. For meg er det bare nummer på en statistikk, vanskelig å se for seg ansikt og faktiske mennesker bak en skjerm som orker å lese alt jeg legger ut. De siste dagene har jeg følt meg uinspirert. Umotivert. For alt egentlig. Men jeg elsker jo å skrive, jeg elsker å lese. Jeg gjør egentlig det, men så er det perioder som kommer som bare gjør at jeg føler at alt blir feil. Hva er interessant å lese om, hva er ikke. Hva liker jeg å skrive om, hva liker jeg ikke. Sånne spørsmål som gjør at jeg begynner å tvile på meg selv. Jeg elsker å engasjere, å få mennesker til å sitte igjen med noe. Lærdom kanskje. Spesielt om disse tabubelagte temaene som jeg snakker så mye om. Men så er det den usikre lille jenta i meg som kommer frem å river ned alt jeg har brukt tid på å bygge opp. 

  Jeg vet egentlig ikke hva jeg babler om nå, det føles bare ut som fingrene løper over tastaturet uten at jeg stopper opp for å faktisk se hva det er jeg skriver. Jeg er bare usikker. Lei og usikker. Lei av å være usikker. Kunne ønske det fantes en magisk oppskrift for å bli selvsikker og modig, for nå føler jeg meg alt annet enn det. Når jeg startet denne bloggen så turte jeg mye, turte å skrive mye uten å bli usikker i etterkant. Men nå er det som om alt jeg skriver blir lagt under en lupe å undersøkt nøye, ord for ord. Av meg selv. Jeg vil så gjerne, men noe i meg stopper meg i å gi meg helt hen og gi alt. Jeg håper det går over snart, for den usikre lille jenta er egentlig ikke meg, hun er bare en del av meg som dukker opp iblant. 

  I dag har jeg vært på biblioteket, jeg plukket med meg noen bøker -  tre faktisk. Håper de skal gi meg litt inspirasjon og motivasjon til å tørre igjen. Tørre å skrive det jeg egentlig vil. Det er Linnéa Myhre sine bøker om noen skulle lure på det. Hun inspirerer meg, åpen og modig. Skriver så bra og hun tør å si det som det er. Jeg er allerede godt ned i første boka. Måtte bare ta en pause for å skrive litt, ser du - har allerede blitt litt inspirert. 

 • Publisert: 04.03.2018, 19:03
 • Kategori: Hverdag
 • 2 kommentarer
 • V I N T A G E

 • Publisert: 28.02.2018, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • I natt fikk jeg ikke sove, fikk mareritt etter mareritt. Så jeg ble sittende å leke meg i forskjellige apper på telefonen og vipps så hadde jeg ny instagram feed! Prøvde meg på litt sånn vintage stil, men vet ikke helt hva jeg syntes enda. Det er det som er så gøy med instagram, man kan bare gjøre som man vil når man vil. Når jeg våkner opp etter en vond drøm så liker jeg å bare surre rundt med noe gøyalt, for å få tankene over på noe annet. For så å prøve å sove igjen. Jeg har egentlig ikke så mye på hjertet i dag, er litt tom kjenner jeg. Men jeg ville likevel skrive noe. Men nå la hunden min seg så og si på pcen så tror det er tid for å avslutte og heller kose litt. Håper du får en fin kveld!

 • Publisert: 28.02.2018, 18:00
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • DET ER GODT Å VÆRE GLAD IGJEN

 • Publisert: 25.02.2018, 17:40
 • Kategori: Hverdag
 • Siden jeg begynte å skrive igjen så har jeg skrevet en gang om dagen fordi jeg ville begynne forsiktig, men jeg kjenner at jeg sitter med en sånn kribling i magen. Jeg vil skrive mer, det er liksom ikke nok. Så jeg tenkte å prøve å skrive to ganger om dagen, til faste tider. Det jeg trenger nå etter jeg kom hjem fra psykiatrisk avdeling er faste rutiner og hva er vel ikke bedre da enn å skrive til faste tider. Så morgen innlegget mitt kommer som vanlig klokken 08 om morgenen og det neste tenkte jeg skal komme ut klokken 18, så vet dere ihvertfall når dere kan forvente nye innlegg fra meg. Jeg vil jo at dette skal være en livsstilsblogg, det er det jeg har sett for meg så jeg vil gjerne dele litt mer fra hverdagen min enn kun de ''store'' begivenhetene og skribleriene mine. 

  Nå sitter jeg i stua, jeg har ordnet meg i dag for første gang på en stund fordi vi skal til noen venner å spise pizza snart! Jeg gleder meg veldig til å komme meg ut å være sosial, det har jo ikke vært så mye av det i det siste som dere kanskje kan tenke dere. Vi var også ute istad med Link i snøen og da fikk jeg Sverre til å ta noen bilder så jeg kan dele litt av det i det minste. Jeg er veldig glad i dag og det er godt. Det er lenge siden jeg har kjent på noen følelser i det hele tatt, så at de begynner å komme tilbake er ett ordentlig godt tegn. Håper bare ikke det er hypomanien som snakker, hehe. Kryss fingrene for meg at dette ikke går over med det første da, dere! Hvis det er noe spesielt dere gjerne vil at jeg skrive om så gjerne legg igjen en kommentar eller send meg en melding på facebook siden til bloggen, har allerede fått noen forslag som jeg holder på å skrive og jeg setter sånn pris på tips og tilbakemeldinger fra dere :-)

 • Publisert: 25.02.2018, 17:40
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • THIRD TIME'S A CHARM

 • Publisert: 21.03.2017, 10:00
 • Kategori: Hverdag
 • Titt tei! Haha. Livet som bipolar er i bunn og grunn som en karusell, opp og ned hver eneste dag. Ingen dager er like og det kan være ganske frustrerende. Så da har det gått ganske dårlig med bloggen de siste månedene. Men jeg har jobbet utrolig hardt med meg selv de siste månedene, det er det som har gått først for meg. Men nå er jeg blitt mer stabil og da har jeg mer enn noen gang lyst til å begynne å jobbe hardt med bloggen, på ekte denne gangen. Third time's a charm, right? Aner ikke om dette er tredje forsøk jeg men vi sier det!   Jeg har også laget noen unnskyldninger i hodet mitt for hvorfor det har vært manglende motivasjon på bloggfronten og det er at jeg har hatt en pc som er fra forrige århundre og kun mobilen til å ta bilder med. Men - nå har jeg fått meg ny pc og en speilrefleks så nå er det ingen unnskyldninger igjen å bruke. Ikke vil jeg ha unnskyldninger heller for bloggen er min lille bebbis. Den har hjulpet meg gjennom så mye og gjort at jeg har opplevd utrolig mye som jeg aldri kunne drømme om å oppleve i mitt kjedelige liv. 

  Jeg har sittet å planlagt litt fremover med bloggen de siste ukene. For hvordan jeg vil legge opp dagene, hvor ofte jeg skal oppdatere, hva jeg vil skrive om og litt sånt forskjellig. Rutiner er nemlig blitt min beste venn, prøver hardt ihvertfall. For det er noe av det viktigste i hverdagen når man har en bipolar lidelse. (Har jeg lært). Det blir innlegg to-tre ganger om dagen, noen faste innlegg og litt variasjon. Jeg brenner for å bryte ned tabuer og det skal jeg fortsette å jobbe for. Sånn, det var litt kjedelig informasjon som sikkert ingen bryr seg om, haha. Skal jeg være helt ærlig er det litt kleint å være her inne å skrive igjen, er vel ingen lesere igjen her men det gjør egentlig ingenting. Det er ikke det som er poenget med denne bloggen, hvis en person får det litt bedre med seg selv på grunn av hva jeg skriver her inne så er det mer enn nok for meg. Ikke minst så føler jeg meg bedre når jeg får skrevet fra meg! 


  Let's do this. Jeg vet jeg kan og jeg vil, og det er en god start. 

 • Publisert: 21.03.2017, 10:00
 • Kategori: Hverdag
 • 14 kommentarer