hits

#LIVETMEDSTOMI

Å MIN KJÆRE LYKKEPOSE

Å min kjære lykkepose. Du som har reddet meg og mitt liv. Deg som jeg forhåndsdømte før jeg møtte deg. Jeg var redd for deg før fordi du truet meg, du truet mitt ønske om å være som alle de andre. Jeg var redd for deg fordi jeg trodde du kom til å gjøre at jeg aldri kom til å bli tatt på igjen. Jeg var redd for deg fordi jeg trodde du kom til å ødelegge meg og min psyke. Å min kjære lykkepose, unnskyld. Unnskyld for at jeg dømte deg før jeg fikk møte deg. Unnskyld for at jeg trodde at du kom til å ødelegge mitt liv. Det er dumt å forhåndsdømme noen før man har møtt noen, det har jeg jo blitt lært opp til. Men med deg så klarte jeg ikke å la være. Jeg hadde hørt alle skrekkhistoriene, ikke lykkehistoriene. Jeg trodde ikke du kom til å havne i den siste kategorien. Men det gjorde du det. Så min kjære lykkepose, tusen takk for at du kom inn i mitt liv. Tusen takk for at muligheten for å få deg finnes. Tusen takk for at du legger til rette for at jeg kan leve på min egen måte nå. Tusen takk for at du reddet meg og mitt liv. Tusen takk for at du gjør at jeg ikke bæsjer på meg lenger som voksen. Tusen takk for at du reddet meg fra alle de dagene jeg lå og vridde meg i smerte, gråt og ville til mamma. Tusen takk min kjære lykkepose.

Før jeg fikk stomi var jeg livredd. Det var snakk om at jeg skulle få det en del år før jeg tok valget og ble operert, men da nektet jeg fordi jeg var livredd. Redd for at det kom til å ødelegge det siste som var igjen av meg. Jeg hadde hørt mange av skrekkhistoriene og få av lykkehistoriene, fordi det sistnevnte antageligvis ikke gir så mye oppmerksomhet. Men jeg vil dele min erfaring og den er utelukkende positiv. Jeg var ekstremt redd når jeg våknet opp fra operasjon og angret meg nesten med en gang, men det var fordi jeg ventet på at jeg skulle få en skummel reaksjon. Noe som aldri skjedde. Livet mitt forandret seg utelukkende til noe positivt etter jeg fikk utlagt tarm. Jeg fikk selvtillit noe som jeg aldri har hatt. Jeg kjente på en kontroll over meg selv som jeg aldri har hatt. Det finnes mange historier der ute, og dette er min. Jeg har fra dag en kalt stomien min for min lykkepose fordi det er det den er for meg. Jeg blir glad når jeg ser på den fordi den representerer så mye glede for meg og mitt liv. Den har latt meg få leve igjen og for det kommer jeg alltid til å være takknemlig og jeg skammer meg ikke for å si det men jeg elsker den stomien min. Det er min historie. En lykkehistorie om det å få utlagt tarm. 

 

SER DU STOMIEN MIN?

Bak det smilende ansiktet, det kullsvarte håret og de blåe øynene. Ser du stomien min da? Ser du den gjennom latteren min når jeg ler av en morsom vits, eller bak de gråtende øynene når jeg ser noe trist på tv? Ser du den når jeg har på meg de svarte favorittbuksene mine, eller det blå korte skjørtet om sommeren? Når jeg spankulerer lett forbi deg på gaten eller sitter ved siden av deg på bussen, ser du den da? 

Nei det gjør du ikke det. Den er usynlig for deg, men synlig for meg. Den er usynlig for deg så lenge jeg vil det. Men om sommeren da, ja da vil jeg vise deg den. Da vil jeg sole meg i parken, bade i samme sjø som deg og gå i bikini sånn som de andre jentene. Da vil jeg ikke at en pose på magen skal være forskjellen mellom deg og meg. Da vil jeg spise den saftigste vannmelonen de har på butikken og drikke iskaldt vann på stranden med vennene mine, da vil jeg ikke bekymre meg for om du syntes det er ekkelt eller ikke. Da vil jeg ikke tenke meg om to ganger før jeg tar av meg det blå skjørtet eller går ut i vannet med bikinien min på med posen fremme.

For ja, jeg kan skjule den men det vil jeg ikke. For meg så er stomi det som reddet meg i å leve ett tilnærmet normalt liv, den er der for en grunn og det skal ingen få ta fra meg. Den er en del av meg og den er vakker på en måte du aldri kommer til å forstå, så vær så snill - la meg være vakker på min egen måte. Ser du stomien min? Ja, la meg vise den frem da. Ta en titt om du vil, men sleng på ett smil. 

JEG HAR BLITT SÅ GLAD I STOMIEN MIN

En ting jeg savner og jeg savnet før jeg fikk utlagt tarm var disse såkalte lykkehistoriene rundt stomi. Når jeg googlet det så fikk jeg opp skrekkhistoriene og negative ting ved å ha det. Det syntes jeg er så ubeskrivelig synd for det er faktisk mye positivt rundt det å ha og få stomi. For meg så forandret livet mitt seg til det positive og jeg er sikker på at det ikke bare gjelder meg men så mange andre der ute også.

Før jeg fikk stomi turte jeg så vidt å gå ut døren i skrekk for å få lekkasje. Jeg hadde store smerter og mye angst for å gjøre ting. Jeg måtte alltid ha med meg masse skift for det slo aldri feil det at når jeg skulle gjøre noe, dra ut, ha det gøy så fikk jeg lekkasje. I andre ord - jeg bæsjet på meg. Det er ikke veldig gøy for en ungdom å bæsje på seg i sosiale sammenhenger. Det skjedde meg mange ganger, og jeg husker fortsatt mange av dem.

En gang skulle jeg besøke en venninne i Oslo og det som jeg fryktet kom til å skje, det skjedde. Jeg var ikke halvveis inn til Oslo engang når jeg fikk lekkasje. Jeg satt innerst mot vinduet og det satt en mann ved siden av meg. Jeg kjente jeg ble rød og flau når jeg kjente lukten begynte å spre seg, jeg ba stille inni meg om at verken han eller noen andre skulle lukte det men jeg visste at når jeg kunne lukte det så kunne alle andre gjøre det også. Jeg var for redd til å gå til nærmeste toalett, og uansett om jeg skulle tørre det betydde det at jeg måtte gå forbi han og hente bagasjen min oppe i bagasjeluken. Jeg måtte også gå forbi mange andre mennesker på toget for å eventuelt komme meg dit og å skifte alt av klær på et lite tog toalett var så og si umulig.

Jeg satt og ventet og ventet. Håpet at mannen ved siden av meg skulle gå av før meg så jeg slapp å gå forbi han når jeg skulle av. Jeg begynte sakte å innse at han ikke kom til å gå av før meg når vi nærmet oss mitt stopp. Jeg begynte å grue meg så mye at jeg kjente at jeg ble fysisk kvalm og klam over hele kroppen. Jeg måtte gå forbi han. Når toget begynte å sakke ned og det var tid for å gå av nærmest spratt jeg opp. Jeg prøvde å ta ned bagasjen min så fort som mulig og jeg sprang ut av toget. Der stod venninnen min, henne turte jeg heller ikke si ifra til fordi jeg var så flau. Så jeg håpet vi kom hjem til hun raskt, men denne gangen måtte jeg på en t-bane. Der satt jeg da, med en god venninne på en t-bane og hadde bæsjet på meg. Det stanket nok godt men hun sa ikke noe, snill som hun er. Jeg kom meg hjem til hun og sprang på badet, det var kjempe lite og dusjen var nesten oppi doen så jeg visste at det kom til å bli en ordentlig jobb å få vekk etterpå. Jeg var full av avføring men kom meg inn i dusjen og måtte spyle meg selv ned fra topp til tå. Det tok vel godt over en time før jeg endelig kunne slappe av i rene klær og prøve å nyte oppholdet mitt hjemme hos min gode venninne, men ikke søren om jeg turte å gå ut døra og gjøre noe store greier resten av helgen i frykt at det skulle skje igjen. 

Dette er en av hendelsene som har brent seg fast i minnet mitt, det er ikke noe godt minne. Men nå slipper jeg å ha alle disse bekymringene og det er minimale sjanser for at dette skjer nå for tiden med meg, alt på grunn av en stomi. På grunn av en pose jeg har på magen. Ja, jeg får selvfølgelig lekkasjer på stomien også men det er sjeldent for jeg har en helt annen kontroll. Nå føler jeg at det er jeg som er sjefen over min egen kropp og det er en så god følelse. Jeg slipper å være redd når jeg har vondt i magen for å få lekkasje, og jeg slipper å være redd for å gå ut døra. Jeg kan nyte livet og fungere som andre mennesker. Man kan gjøre så å si alt det andre mennesker gjør, man har bare en pose på magen. Jeg har lært meg å like kroppen min på en helt annen måte. Jeg har blitt så glad i stomien min og jeg smiler når jeg skriver det. Jeg vil bare få frem at det finnes så mange solskinnshistorier der ute også når det gjelder stomi, og jeg er en av de - jeg er en av de som velger å fortelle om både det negative men også ikke minst alt det positive det innebærer. 

MANGE SPENNENDE PLANER

Åååå dere.

Jeg er så gira på livet akkurat nå, det er så utrolig lenge siden jeg har kjent på denne følelsen. Eller har jeg noen gang gjort det? Jeg tror dette er en annen følelse enn jeg har hatt før. Vi jobber med noe som vi virkelig vil satse på, noe som vi håper blir tatt godt i mot. Vi har sett ett behov i samfunnet, og lagt hodene i kok for hva vi kan gjøre. Vi har mange planer for fremtiden men vi må begynne en plass og nå gjør vi nettopp det. Vi håper på å få ''lansert'' (eller hva jeg skal si) det veldig veldig snart. Jeg håper det blir så bra som vi ser for oss, vi vet vi må jobbe beinhardt for det men det er vi mer enn klar for nå. Jeg vet dette bare blir å ''gå rundt grøten'' type innlegg men jeg måtte bare skrive litt om det for jeg er så utrolig spent nå at jeg tror jeg sprekker snart. Dette er noe jeg og Sverre skal gjøre sammen som er uavhengig av bloggen men jeg kommer selvfølgelig til å ha en del om det her også fremover. Jeg håper dere er like spente som oss og at dere vil følge med fremover for å se hva vi finner på!


Men (!!!) - Jeg har noen planer for bloggen fremover også som jeg er så spent på. Det kan jeg heller ikke si så mye om akkurat nå, haha sorriiii. Men jeg er så sikker på at det blir utrolig gøy, spennende og ikke minst lærerikt for veldig mange - blant annet meg. Nei gurimalla, det skal bli mye gøy fremover. Spennende tider! Føler virkelig jeg holder på å finne meg selv for tiden. Jeg finner mer og mer ut av hva jeg vil og jeg føler jeg vokser mer hver eneste dag som går. Tenk at lille meg startet en blogg helt tilfeldig midt på natten for 6 måneder siden i desperasjon for å egentlig overleve - og nå har jeg vært i avisen to ganger og i går var jeg og Sverre på radioen. Jeg har fått bekreftelse på at det er noe jeg er flink på og at jeg har noe jeg kan lære bort til andre. Livet dere, det tar mange uventede retninger. Hvis man tør å satse og håpe så kan det være ganske så ålreit også. Jeg trodde aldri at jeg kom til å tørre å skrive om meg selv på en blogg som hvem som helst kan lese, og jeg trodde ihvertfall ikke at jeg skulle tørre å snakke om både diagnosen min, bæsj, tiss, stomi og sex på en av de største radiokanalene i Norge under rushtiden. Men det skjedde fader meg det også! Heldigvis har jeg min aller beste venn og supermann ved min side og da går alt bra uansett - for ekte kjærlighet trumfer alt. 


Følg med fremover - jeg lover at vi skal ha det veldig morsomt!

VI SNAKKET OM BÆSJ, TISS & SEX TIL HELE NORGE

(Link til radioprogrammet finner du nederst!)

I dag kan vi stryke en ting av bucket listen vår. Nemlig å snakke helt åpent og uten filter (noe som bevises av min banning, hehe sorriii men det er sånn jeg prater) på radioen i dag om bæsj, tiss, stomi, sex & kjærlighet. Vi måtte skrive på punktet på bucketlisten først før vi kunne stryke den av igjen, fordi at vi skulle få denne muligheten hadde vi aldri trodd. Noen av de mest nervepirrende, spennende og er det lov å si stolteste (?) minuttene av vårt liv har vært i dag. Skjelvende og på gråten av latter satt vi i bilen istad for å høre stemmene våres på radioen. Noe som forresten var helt jævlig, haha. At vi skulle sitte her i dag å snakke om hvordan det er å leve livet vårt hadde jeg aldri trodd for kun ett år siden. Jeg har skammet meg hele livet for hvordan jeg er født. Jeg fortalte ingen at jeg gikk rundt å ikke hadde kontroll på tarm og blære. Vi som kjærestepar gjorde ingen stor greie ut av oss, selv om vår definisjon på forhold var ganske annerledes enn mange andre sine. 

Fy søren som jeg elsker denne mannen. Jeg sprekker av stolthet i dag!! Min superhelt.

I dag? I dag har vi snakket om hvordan jeg bæsjet på meg under sex, at jeg ikke turte å sove normalt i samme seng som kjæresten min fordi jeg var livredd for å tisse på meg men også om hvordan han prøvde sitt beste å ta det kult. I dag har vi snakket om hvordan det er å leve som kjærestepar når begge har stomi, og dette har vi fader meg gjort på NRK P3 så hele Norge kan høre på om de vil. Vi er ferdige med å være flaue, skamme oss og vi er fader meg lei av at temaer som er en helt normal hverdag for så utrolig mange skal være tabu å snakke om. Vi er alle mennesker, vi er alle ganske så like på innsiden - vi er bare pakket inn litt annerledes. Vi gleder oss til fortsettelsen, for dette var kun begynnelsen for oss. JA TIL ÅPENHET!

HER KAN DU HØRE OSS SNAKKE OM STOMI, BÆSJ, TISS, SEX (& BANNE) LITT PÅ NRK P3!

Vi vil også takke så utrolig mye for alle tilbakemeldinger i dag, vi setter så utrolig stor pris på alle og enhver. Vi vil også takke Tuva og Remi på P3 for den fantastisk fine velkomsten og for at dere fikk oss til å føle oss så trygge og ikke minst for at dere satte ett så viktig tema på dagsordenen. 

Hørte du på oss? :-) 

HØR OSS PÅ NRK P3 I DAG!

Nå kan jeg endelig fortelle, for nå er det skumle overstått. For en uke siden ble jeg kontaktet av P3, de hadde lest bloggen min og ville gjerne ha ett intervju med meg fordi de ville ha meg med på radioen. Det gikk over all forventning og radiointervju skulle det bli, og de ville også gjerne ha med seg Sverre. Vi takket selvfølgelig JA, og nå har vi altså vært der. Ubeskrivelig nervøse trappet vi opp på NRK sine kontorer i Trondheim hvor vi ble tatt så godt imot!

Temaet er åpenhet, stomi & sex. Hvordan er det å leve med stomi? Hvordan er det å leve som kjærestepar med stomi?Når man lever sammen i ett forhold som det vi har så har man ikke noe annet valg å være åpne med hverandre fra dag én, men å være åpen om det til hele Norge er jo noe helt annet. Det er skummelt og spennende på en gang. Men ikke minst så er det nødvendig i dagens samfunn, det skal ikke være skummelt og farlig å være åpen om ting som for mange er en helt normal hverdag. Nå er det altså ingen vei tilbake, vi skal dele vår åpenhet med hele Norge i dag og vi håper dette på ett eller annet vis kan hjelpe andre mennesker. For en ting er sikkert og det er at dette hjelper virkelig oss.

Du kan høre oss ca kl 17.10 på NRK P3 i dag. Der får du høre oss snakke om vårt liv sammen helt uten filter. Vi snakker om ting som egentlig ikke burde være så skummelt å prate om, men som kanskje er det likevel. Vi er så ubeskrivelig takknemlig for å ha fått denne muligheten og dette er kun begynnelsen - det er helt sikkert.

JEG BÆSJET PÅ MEG PÅ BYEN MEN DET SKULLE IKKE FÅ ØDELEGGE MIN KVELD

Det er lørdag kveld. To bestevenninner har brukt de siste to timene på å ordne seg. Sminken ligger perfekt på den unge huden, parfymen lager en god eim i det du går forbi og champagnen bobler ivrig i de billige plastglassene fra Europris. Det er første gangen venninnen din skal på byen i Trondheim, og da vil du jo at kvelden skal bli perfekt. Antrekket er byttet minst tre ganger før man finner det som passer perfekt for akkurat denne kvelden, det er ikke ett eneste hårstrå som ligger feil. Alt ligger til rette for at denne kvelden skal bli fantastisk og det er akkurat denne kvelden man har i bakhodet at det som absolutt ikke må skje, kanskje nettopp gjør det. Men det blir fort glemt. Bussen kommer snart, vi må forte oss ut døra. Jeg ofrer det ikke en tanke til, enda. 

Jeg merker det allerede i det vi går inn på bussen. Det kommer til å gå galt, jeg begynner å få litt panikk. Har jeg husket det? Nei, jeg har ikke det. Jeg begynner å holde på magen min, fingrene mine presser jeg inn mot posen. Ikke søren om dette skal ødelegge vår kveld sammen. Ikke akkurat denne kvelden, vær så snill. Hun ser at noe er galt og spør meg rett ut. Jeg svarer ærlig, hun sier vi kan snu men det nekter jeg. Dette skal ikke ødelegge kvelden vår sier jeg. Som den fantastiske personen hun er sier hun at det gjør det ikke uansett. Jeg tror ikke på det, selvfølgelig gjør det jo nettopp det. Jeg har ett lite håp om at det skal gå bra, det kjennes sånn foreløpig. Selv om jeg vet veldig godt bakerst i hodet at det ikke kommer til å gå bra, jeg kjenner kroppen min såpass etter alle disse årene. 


Jeg er ivrig til å komme meg av bussen, så fort dørene åpnes løper jeg ut og stiller meg mot en vegg i det alle menneskene går forbi. Jeg må lette på skjørtet og stå der å vise frem magen min i en mørk gate på en lørdag i Trondheim for å sjekke om jeg har bæsjet gjennom klærne mine. ''Det går bra enda.'' Sier jeg til venninnen min. Men jeg må komme meg på en do og går derfor til nærmeste kebabsjappe. Der ser jeg fort at avføringen er på vei ut av platen på posen, om bare få minutter kommer jeg til å stinke bæsj om vi ikke finner på noe lurt fordi denne frøkna har glemt alt av stomiutstyr hjemme og ikke søren om min dumhet skal få ødelegge vår kveld sammen. Hun sier ''vent her litt.'' og løper ut døren mens jeg står der og prøver å presse avføringen tilbake i posen selv om jeg vet at det ikke funker sånn. Plutselig er hun tilbake med en teiprull og spør ''kan dette funke?''. Jeg tror aldri jeg har vært mer glad i jenta enn akkurat da.

Er ikke dette friendship goals så vet ikke jeg.

Der stod vi altså inne på do på en litt sliten kebabsjappe midt i byen, fine i farta begge to, jeg med alle klærne nede på knærne og venninnen min stod å teipet bæsjeposen min for at jeg ikke skulle få lekkasje på byen. Jeg stappet masse papir rundt i trusa i tilfelle vår lille nødløsning ikke skulle holde, så ruslet vi bort til utestedet. Godt plantet med en drink hver kjenner jeg at det begynner å røre på seg nede i magen, og det begynner å lukte. Jeg måtte løpe på do igjen og der så jeg at det har begynt å lekke gjennom teipen, men det var ikke på klærne på grunn av all papiret. Jeg bare puttet enda litt mer papir nedi og løp ut igjen. Nå var vi kommet så langt at jeg bestemte meg for at litt bæsj har aldri skadet noen, og det skal ikke stoppe meg fra å leve livet lenger. Resten av kvelden skulle nytes med bestevenninnen min uansett hva. Uansett med litt bæsj på ville veier. 


Vi koste oss masse siste timen på byen, hun med krykker og jeg med bæsj i strømpebuksa. Vel hjemme stod kjæresten min å tok oss i mot og jeg hadde en lang historie å fortelle. Som selvfølgelig måtte fortelles før jeg kom meg på do. Jeg måtte klippe opp alle klærne mine og kjæresten min måtte bytte posen min og hjelpe meg i dusjen fordi det var så mye avføring over alt at jeg ikke fikk det til selv. Men hey, det ble en god historie å fortelle og vi kommer ihvertfall ikke til å glemme denne kvelden på en god stund. Jeg har også skjønt at jeg har ubeskrivelig fantastiske venner og kjæreste som holder ut med all min dritt, bokstavelig taltLivet med stomi er ikke alltid rosenrødt. Livet er ikke alltid rosenrødt uansett, punktum. Jeg slipper fortsatt ikke unna å bæsje på meg, fæl lukt, prompelyder, ødelagte kvelder, tårer, sinne og bitterhet. Men jeg elsker min stomi fordi den lærer meg å takle ting, den får meg til å innse hva ekte vennskap er, hva ekte kjærlighet er og at man må ikke alltid stoppe det man gjør bare på grunn av litt bæsj. Jeg har virkelig lært å se det positive i ting, lete etter løsninger og ikke minst får jeg opplevelser jeg aldri kommer til å glemme, på godt og vondt ;-) Når jeg klarte å kose meg på byen en lørdagsnatt med en stomipose som var halvveis av og bæsj utover hele magen så kan du klare det meste av utfordringer også. Livet er fult av de, man må bare lære seg å akseptere det og tenke litt utenfor boksen. Det hjelper også å ta det meste med ett smil og latter. 


Her feiret jeg at jeg kom meg gjennom en kveld på byen med masse bæsj, men fortsatt fikk jeg en utrolig fin kveld. Da var det sjekket ut av bucketlisten min - jeg er stolt av min lykkepose selv om den ikke alltid er helt venn med meg. (Jeg gledet meg også fryktelig til å få meg en god, varm dusj!!) 

Gjerne del og følg meg på facebook & instagram <3

STOMI, SEX & KJÆRLIGHET

Dette er faktisk noe jeg lenge har tenkt på å skrive om men jeg har rett å slett ikke turt. Jeg har hele livet vært ganske feig, ikke turt å stikke meg frem. Jeg vet jo godt at det er familie som leser denne bloggen, og dette er vel ikke akkurat ett tema man ville ha snakket med de om. Ihvertfall ikke jeg, haha! Men hvorfor skal det være så fælt, så flaut, så tabu? Det er kanskje noe av det mest naturlige her i verden. Du og jeg er til nettopp på grunn av dette, sånn er det bare. Det tok meg en liten stund før jeg innså hvorfor jeg opprettet denne bloggen og dette er jo grunnen! Her følger jeg ingen normer og regler, ingen skal få bestemme hva jeg skal skrive og ikke, og ikke minst skal jeg ikke stoppe meg selv lenger. Er du familie eller ikke interessert i å lese om dette temaet er det jo bare å stoppe å lese her ;-) 

Jeg vet av egen erfaring at kanskje den største grunnen til at man ikke vil operere for å få stomi er alle disse temaene som omhandler kropp og kjærlighet. Man er redd for om man noen gang får seg kjæreste i det hele tatt. Hvordan funker dating? Hva med sexlivet, kan man i det hele tatt ha sex? Vil noen ha meg? Om man har kjæreste; vil han/hun se på meg på samme måten som før posen ble en en del av meg? Fungerer alt som det skal? Hva med selvtilliten? Kommer noen til å tørre å ta på meg? Kommer jeg til å tørre å la noen ta på meg? 

Jeg var 15/16 år når stomi begynte å bli ett tema for meg. Jeg var mildt sagt guttegæren, jeg hadde så og si alltid hatt kjæreste og var endelig singel. Jeg var klar for å utforske! Gutter var ett tema dagen lang mellom oss jentene, flørtingen gikk på høygir og jeg skulle så absolutt ikke ha noe pose på magen som kom til å stoppe meg fra å være en flørtende fjortis. Jeg ville som jeg alltid har villet; være normal. Være som alle de andre, være som bestevenninnene mine. Om jeg fikk en pose på magen kom jeg aldri til å tørre å vise kroppen min igjen, jeg kom aldri til å tørre å flørte igjen, jeg kom ihvertfall aldri til å få meg en kjæreste igjen. Alle kom til å se på meg at jeg har en pose på magen og syntes jeg var ekkel. 

Jeg så for meg livet om 30 år: meg og alle mine 40 katter i en leilighet mutters alene. Helt siden jeg har vært liten har jeg hatt planen klar. Jeg skulle finne meg en snill mann, eie min egen bolig, ha drømmebryllupet og få to barn. Hele denne planen raste foran øynene mine så fort ordet stomi ble luftet. Jeg nektet, stomi skulle være aller siste utvei. Denne posen skremte vettet av meg, det var rett å slett dritskummelt. Magen var den eneste plassen på kroppen jeg ikke hadde noen arr, det var den eneste plassen jeg følte jeg selv hadde litt kontroll over igjen. Jeg hadde allerede store problemer med selvtilliten, å gå på stranden var min største skrekk, sommeren hatet jeg. Denne posen kom bare til å gjøre alle mine problemer hundre ganger verre. Trodde jeg. 

Der tok jeg grundig feil. Jeg dro på en leir, møtte min nåværende kjæreste som allerede hadde gått gjennom prosessen med å få stomi. Vi ble sammen og jeg tenkte ikke ett sekund på hans stomi. Etter hvert som tiden gikk så begynte jeg å stille spørsmål. Hvordan var det å ha stomi? Var det ekkelt? Var det vondt? Tør du å gå i bar overkropp? Kan jeg se på når du skifter den? Jeg begynte å se på stomiskiftet hver gang. Jeg som trodde man måtte bruke timesvis hver dag på denne stomien fikk meg ett ganske stort sjokk når det kun tok ett par minutter. Man så absolutt ikke posen under klærne, det gjorde ikke vondt og stomien kan etterhvert bli en god venn som man vil vise frem stolt. Jeg ble kjent med mennesker som levde ett helt normalt liv med stomi. De gikk på forskjellige sporter, badet, hadde kjæreste og barn. De var helt normale.

Jeg har nå vært i begge roller, jeg har en ekstra erfaring å ta med meg videre. Jeg har både vært jenta som har en kjæreste med stomi og nå er jeg selv jenta med stomi som er så heldig at jeg også har en kjæreste med stomi. En ting jeg kan love deg; når man har sex er det ikke posen man tenker på ;-) Og svaret på alle disse spørsmålene jeg skrev over her er JA. Du kan ha ett helt normalt forhold med ett helt normalt sexliv. Du kan date og kose deg. Du kan bade så mye du bare vil og du kan holde på med alle mulige slags sporter. Om du møter noen som syntes stomien er en hindring så er ikke dette mennesket noe å bruke tiden sin på, da er det bare å dra ut å fiske på nytt. Den rette personen for deg er der ute en plass, og den personen aksepterer deg for akkurat den du er. Med eller uten stomi, kjærlighet er kjærlighet. Det kommer i alle former og fasonger og det er helt fantastisk når man tør å satse. 

Det kan ta litt tid å bli vant til livet med stomi. Det kan ta litt tid før man tør å være stolt over det man bærer på magen men en gang kommer man dit. Det er tross alt bare en liten greie som har gjort livet enda litt bedre. Før jeg fikk stomi bæsjet jeg på meg under 'sex flere ganger og det var kjempe flaut selv om jeg hadde en kjæreste som ikke brydde seg om det. Det går utover selvtilliten, jeg turte ikke gjøre det mer. Det går ihvertfall utover forholdet etterhvert siden sex er en helt naturlig del av ett forhold. Stomi var redningen min og det kan bli din også. Nå har jeg en kjæreste som jeg vet elsker meg akkurat som jeg er og vi har ett helt normalt sexliv selv om begge to har pose på magen. Selvtilliten min har blitt betydelig bedre etter jeg fikk stomi på grunn av at jeg er mye mer trygg på kroppen min, den lever ikke lenger sitt eget liv. Jeg har kontrollen igjen. Jeg har nå den snille drømmemannen jeg alltid ønsket meg og kjøpt leilighet sammen med han. Det eneste som mangler er drømmebryllupet og barn men jeg har en god følelse på at det kommer i fremtiden også ;-) Stomi er absolutt ingen hindring for livet, du må bare tørre å tro på det! Alt er mulig her i livet, det er opp til deg selv å velge hva du føler og gjør med de utfordringene livet fører med seg. 


#LIVETMEDSTOMI

STOMI ER IKKE EKKELT

Når jeg var nyoperert, redd og hadde for første gang på en god stund turt å dra tilbake på skolen så opplevde jeg vel kanskje noe av det verste en stomioperert kan oppleve. Ihvertfall nyopererte, man er utrolig sårbar i en ukjent situasjon. Man skal justere hodet, tankene, følelsene. Man skal lære seg å leve med denne tingen mest sannsynlig for resten av sitt liv. Mange har danset med døden, mange har lekt med tanken om å ville dø. For mange er dette deres eneste utvei, for mange er dette deres reddende engel. For mange blir denne posen ens beste venn. Mange nekter å la seg bli operert nettopp på grunn av disse forbanna tabuene rundt stomi. Mange sier de heller vil dø enn å få pose på magen. For mange går det så langt at man blir tvunget til operasjon, for mange er det valget om å dø eller bli operert. En av disse var min kjæreste en gang for mange år siden. Han nektet, de presset. Helt til han til slutt ikke hadde noe valg nektet han. Han ble hasteoperert og våknet opp med pose på magen. Han hadde ikke vært her i dag om ikke det var for denne posen. Mannen i mitt liv, noe av det kjæreste jeg har i livet, min store kjærlighet hadde vært død. Vi hadde aldri møttes, han hadde ligget under jorden om det ikke var for denne posen. 

To av mine aller beste venner. Lykkeposen min <3 Kjæresten min

Og du sier det er ekkelt? Du sier du håper verken du eller kjæresten din noen gang får en sånn her ekkel pose til bæsj fordi det hadde vært alt for ekkelt å bytte på eller å se på? Sexlivet hadde jo blitt helt ødelagt sa du. Du tror ikke du hadde taklet det. Jeg satt nyoperert på skolen, med en kjæreste hjemme som var i live på grunn av denne posen og foran meg satt en jente å snakket om stomi som om det var det verste i hele verden. Det var ekkelt, hun lo, jeg gråt. Bestevenninnen min klemte meg hardt i hånden, stirret meg dypt inn i øynene. Hun så tårene presset på og visste hun måtte beskytte meg. Jeg måtte komme meg ut, det ble for mye. Den tingen jeg hadde på magen måtte jo vekk. Dette var den første og siste gangen jeg følte på skam når det gjelder min pose. Jeg lot meg knekke, og det var ett jævlig døgn. Men aldri igjen skal jeg la andre sine absurde meninger om noe som reddet både mitt liv, kjæresten min sitt liv og så utrolig mange andre sitt påvirke meg på denne måten. 


Det stikker i brystet, skjærer i hjertet, og tårene presser på når jeg hører om mennesker som føler de må gå så langt for å skjule stomien sin for de rundt seg. På grunn av andre sine meninger, på grunn av disse jævlige tabuene som flyter rundt. At noen blir så påvirket av meningene til mennesker at de ikke tør å være ærlig om hvem de er, at de ikke tør å være stolt av hvordan de ser ut knuser hjertet mitt men det er dessverre realiteten i dagens samfunn. Man blir utrolig påvirket av disse meningene som egentlig ikke betyr noen ting fordi de aner ikke hvordan det er å leve med stomi. Du vet ikke hvordan det er fordi du har sett en med stomi, eller kanskje byttet på en stomi på sykehjemmet. Du vet ikke hva slags påkjenning det er for mennesker som er operert, du kan aldri vite det om du ikke er der selv. Denne kampen mot alle disse tabuene forbundet med stomi er en kamp jeg trodde jeg var for liten og meningsløs for å ta opp. Men det er flere som gjør det, og tusen takk for det. Det gjør det lettere for meg å ta opp kampen selv også, og jeg skal aldri slutte å kjempe. For deg, for meg, for oss. Stomi er ikke ekkelt og vi skal ikke behøve å gjemme oss for verden. Vi har en medalje festet på kroppen, en medalje som viser at vi overlevde. La oss heller hylle det enn å høre på alle menneskene som sier stomi er ekkelt, for de har ikke kjempet for sitt liv på den måten vi har gjort før. De har ikke kunnskap til å uttale seg men det skal det bli en forandring på nå. Kunnskap er makt, uvitenhet er en fiende.

Husk at ord har en enorm makt, og du vet aldri hvem som hører på. Nettopp på grunn av dette forteller jeg her og nå at stomi er ikke ekkelt, det er ett bevis på styrke. Aldri glem det. 


#LIVETMEDSTOMI - Gjerne del, la oss prøve få en slutt på disse tabuene! 

INTERVJUET AV AVISEN!

Jeg er så utrolig glad nå. Tenk at lille meg har fått en liten stemme. For en uke siden ble jeg kontaktet av en journalist. Hun hadde lest innlegget jeg skrev om stomi og syntes det var ett veldig viktig tema å få frem så hun lurte på om hun ikke kunne få ett intervju med meg. Jeg nølte selvfølgelig ikke, jeg sa så klart ja! Det er jo akkurat dette jeg vil. Hele helgen gikk bort i en lykkerus. Mandagen kom og jeg møtte en fantastisk herlig dame som strålte godhet. Vi satt oss ned på en cafe i sommervarmen å begynte å prate. Jeg var så utrolig nervøs at jeg kjente nesten sommerfuglene fly ut av meg, men jeg klarte fort å slappe av og det hele var en veldig god opplevelse. Hun lyttet, hun spurte. Hun fikk meg til å føle meg nyttig og hørt. 


Bildet er tatt herfra

Jeg er så utrolig ydmyk og glad for at jeg har fått denne muligheten til å være en liten brikke i ett stort spill. Hadde du sagt til meg for noen måneder siden at jeg skulle brette ut om alt dette i en avis hadde jeg aldri trodd på det. Jeg er en som gjennom hele mitt liv har gjort alt i min makt for å skjule handikappet mitt. Alt jeg ville var å være normal, være frisk som alle de andre. Heldigvis har jeg forstått nå at det er okei å være seg selv uansett hvordan man er født. Det er ingen skam å ha noen arr verken innvendig eller på kroppen, det er heller ingen skam å ha en pose på magen. Jeg har skjønt at det er vakkert å være unik. Jeg har også forstått nå at skal man få til en forandring så er man nødt til å ta i ett tak selv og tørre å ha en stemme. Jeg vet det er mange unge mennesker der ute som har det vanskelig for jeg er en av de selv. Men jeg vet også nå at jeg kan bruke det til noe godt, jeg kan bruke mine erfaringer til å opplyse andre. Kanskje også jeg kan hjelpe noen, ingenting gjør meg mer lykkelig. Jeg håper nå at vi er i en forandringsfase.


Jeg håper det begynner å bli kult å være annerledes. Jeg håper flere tør å strekke ut en hånd til de man ser ikke har det så greit. Jeg håper flere blir nysgjerrige på kunnskap om handikap, sykdommer og alt som følger med. Jeg håper at flere tør å vise at man er stolt av seg selv akkurat som man er, for jeg har kastet bort alt for mye tid på å skamme meg. Det er så fryktelig vondt og det er ikke noe jeg ønsker for noen. Vær stolt av hvem du er for du er mer enn bra nok - aldri la noen få si noe annet. Vis deg frem, for om vi skal bryte ned tabuer er vi nødt til å tørre å vise oss frem. Vi må tørre å ha en stemme for å kreve vår plass! 

HER kan du lese intervjuet! Jeg er så takknemlig, stolt og lykkelig. Sammen er vi sterke, sammen kan vi gjøre en forandring ❤

#LIVETMEDSTOMI 

 

LYKKEDAG FOR OSS MED EI LITTA POSE PÅ MAGEN!

Det er helt sikkert ikke alle dere som leser dette som forstår dette, men dere som er stomioperert forstår. For en stund siden så ble det ett stort rabalder rundt omkring i hele Norge fordi regjeringen valgte å ta fra de sårbare. Det burde jo komme som ett sjokk, men jeg ble dessverre ikke sjokkert. Det er leit, men mange av oss som er syke er egentlig vant med nederlag etter nederlag, det skulle jo bare mangle at de som styrer Norge skulle ta nok en ting fra oss. De lot som de skjønte hva de drev med, men de visste lite om at de faktisk tok fra mange av oss friheten. Friheten til å kunne gå ut, friheten til å kunne leve tilnærmet normalt. Jeg snakker om dagen vi fikk vite at de skulle fjerne noe stomi- og inkontinensutstyr fra blåresepten, for å spare penger. De visste vel ikke at det det var å be opp til kamp, og kamp fikk de jaggu meg ;-) Gjett hvem som vant..


VI!! I dag fikk vi vite at vi får tilbake to av tre ting de kuttet fra blåresepten, og jeg kunne ikke vært mer lykkelig på mine posevenners vegne og meg selv. Det skulle faktisk bare mangle! Vi får tilbake posedeodorant og posetrekk, to veldig viktige produkter for veldig mange av oss. For mange gjelder det faktisk det å tørre å gå ut av døren eller ikke. Det er mye usikkerhet forbundet med det å ha stomi, og dette er noen ting som kan hjelpe mange med den usikkerheten. Man er veldig sårbar fra før av, og jeg vil være såpass barnslig at jeg vil si at det var ordentlig dårlig gjort å ta fra oss de tingene her. Skikkelig dritt rett å slett! HEHE ;-) Jaja.. litt humor må man ha da! Jeg ville bare vie ett lite innlegg til dette, for jeg vet det er mange som jubler rundt om i Norge i dag og det er med full rett. Dette er veldig viktig for veldig mange, og kanskje man tenker seg om en ekstra gang før man tar fra de ''svake'' (sterke) igjen ;-) 

Nå kan det dufte blomster og bier på dosselossen etter vi har vært å byttet godteposen vår, og det helt gratis!! FOR EN LYKKEDAG - HIPP HIPP HURRA!! 

BREAK THE TABOO

Herligheten. Nok en gang sitter jeg her med skjelvende hender og tårene presser på. Men denne gangen er det av lykke. Jeg hadde aldri i mine villeste fantasier trodd at jeg skulle få en så stor og fantastisk respons på innlegget jeg skrev i går. Man kan jo bare håpe, men man vil ikke helt tro det. Dette er noe jeg virkelig brenner for, og noe jeg vil være med på å bryte ned noen barrierer på. Så jeg vil jo at det skal nå ut til så mange som mulig. For det er så mange mennesker i denne verdenen som har utlagt tarm, eller som skal bli operert som skammer seg. Jeg blir så lei meg av bare tanken på det, at noen skal gå rundt å føle på skammen over at de må gjøre en nødvendig operasjon for å få ett bedre liv. Jeg vil mer enn gjerne gå frem som ett godt eksempel på at det er ingenting å skamme seg for. Jeg skal ikke lyve, jeg var dritnervøs for å legge ut det innlegget for det er ikke noe man er så veldig åpen om. Jeg tenkte på det lenge i forveien, og ombestemte meg flere ganger. Men for meg har det alltid vært normalt å snakke om bæsj fordi det har rett å slett vært en stor del av livet mitt, nettopp fordi jeg har slitt med det så mye som jeg har gjort. Så hvorfor ikke være åpen med dere om det? Hvis det kan hjelpe en person at jeg skriver om mine erfaringer så blir jeg mer enn lykkelig. 


Jeg vil bare si tusen takk til dere nok en gang, jeg har fått så fantastiske tilbakemeldinger og jeg blir faktisk rørt til tårer. Dette er absolutt ingenting jeg tar lett på, og det er ett sårt tema for mange inkludert meg. Men vi er nødt til å snakke mer om det, bryte barrierer og frykten for det ukjente. Vi skal få nyte livet vi også, akkurat som alle andre. Jeg blir så utrolig glad og takknemlig for alle kommentarer og meldinger jeg får, og jeg vil bare få si at om du vil snakke med meg om noe så er jeg her. Ikke nøl med å trykke send! Det er derfor jeg er her. For noe av det viktigste jeg vil få frem er at man er aldri alene, det er alltid noen der ute som sliter med noe av det samme og jeg vet av erfaring at det ikke er noe godt å sitte med alle bekymringer og tanker alene. Det er ikke bra å holde ting inne, av det så blir det kun verre. La oss bryte tabuet sammen, la oss snakke høyt og stolt om ting som er ukjent for mange men en hverdag for flere. Jeg gleder meg til tiden fremover, jeg gleder meg til å endelig bruke stemmen jeg er født med. Dette er bare begynnelsen dere.. 

''I alone can not change the world, but i can cast a stone across the waters to create many ripples.'' - Mother Theresa

#LIVETMEDSTOMI 

Mange klemmer ❤ Merethe

#LIVETMEDSTOMI - JEG BÆSJET PÅ MEG HVER ENESTE DAG

Erru' sensitiv for bæsje prat så anbefaler jeg deg å trykke deg vekk NU - for her kommer det rett å slett uten noe filter. Let's talk shit. 

HAPPY 4'TH BAGAVERSARY... TO ME! Jepp, det er riktig. Det er nemlig fire år siden denne frøkna tok skrittet inn i poseverdenen. Jeg har bestemt meg for at det er nok nå. Det er ikke greit at mennesker skal gå rundt å være flau, sinna og deprimert fordi man får en pose på magen. Det redder liv. Hvor utrolig er ikke det? Det er heller ikke greit å være så himla uviten om hvordan det egentlig er å leve med stomi at man ikke tør å ta det skrittet, om det er det som skal til for å forbedre livskvaliteten din. Jeg har også sett meg ekstremt lei av mennesker som dømmer andre på grunn av en ting som er en nødvendighet for mange. Så nå kommer det en ny kategori på denne bloggen - nemlig #LIVETMEDSTOMI hvor jeg skal åpne opp for hvordan det er å leve med utlagt tarm. Skal man få til en forandring i denne verdenen så må man tørre å ta skrittet selv. Jeg er født med en stemme, og den skal jeg bruke nå. 

Jeg skal ikke pynte på sannheten i det hele tatt, for jeg var rett å slett dritredd før jeg bestemte meg for å operere. Jeg nektet i flere år, til tross for at alle rundt meg sa at jeg burde gjøre det. Jeg kom til å få ett mye bedre liv sa de. Ikke så mange bekymringer, ikke så forferdelig mye vondt både fysisk og psykisk. Jeg kom ikke til å drite meg ut lenger, bokstavelig talt. For det gjorde jeg nemlig hver eneste dag. Jeg har falt ut av tellingen på hvor mange klær jeg har klippet opp, revet av, og kastet i søpla. Jeg har falt ut av tellingen på hvor mange ganger jeg har måttet bli hentet av mamma eller pappa på skolen, turer, bursdager - ja alle sosiale sammenkomster fordi jeg bæsjet på meg. Det hjalp heller ingenting at jeg i lang tid lyvde til de rundt meg om at jeg klarte meg fint på egenhånd med blindtarmstomi. (Dette var noe jeg fikk når jeg begynte på barneskolen, og som de fleste med ryggmargsbrokk har) Jeg brukte ikke denne, jeg fikk panikk bare av å prøve. Dette gjorde selvfølgelig at jeg ble utrolig dårlig. Men jeg lurte meg selv hver dag med tanken på at det gikk bra. Noe som absolutt var feil, det var jo farlig. Jeg har aldri klart å gå på do som vanlig, verken bimmelim eller bommelom. Så når jeg da selv tok vekk den ene tingen som hjalp meg med dette gikk det rett vest, rett å slett. Jeg har aldri før vært så dårlig som de siste to årene før jeg fikk pose på magen. 

Jeg vet ikke helt hvor dette innlegget er på vei hen nå, men jeg vil bare så gjerne at de temaene som er så fryktelig tabu å snakke om i dagens samfunn ikke skal være det lenger. For det er så utrolig mange flere enn man tror som sliter med de samme tingene. Jeg vet i dag at jeg ikke er alene, men vet du det? Jeg sluttet til slutt å spise og drikke før jeg skulle noe fordi jeg kom til å bæsje på meg om jeg gjorde det. Jeg begynte også å ta smertestillende før jeg i det hele tatt fikk vondt fordi jeg var redd for smertene. Vet du at, det er ikke noe gøy å være ungdom å bli bedt på sosiale aktiviteter men måtte si nei fordi man vet at man kommer til å bæsje på seg om man blir med. Det slo aldri feil, uhellene kom når jeg minst ville det. Jeg måtte ha den største vesken fordi jeg alltid måtte ha med meg skift i massevis. Jeg stod uendelig mange ganger i dusjen som fjortis med bæsj langt opp etter ryggen, alle klærne var ødelagt og mamma måtte hjelpe meg å bli ren. Det var nedverdigende og jeg kjente alltid tårene presse på. Men det som var aller vanskeligst var at mamma syntes så synd på meg. Jeg kunne se det i øynene hennes. Dette var ikke noe liv man ville leve. Jeg følte meg som verdens største baby som bokstavelig talt bæsjet på meg, og trengte hjelp hver dag av familien min. Noe jeg absolutt ikke var, men jeg følte meg sånn. Dette var min hverdag i mange år, fordi jeg var for sta til å innse at det var en mye enklere utvei. 

Jeg vet av erfaring at de vanligste tankene når det er snakk om å få pose på magen og utlagt tarm er at man aldri kommer til å få seg en kjæreste. At det er ekkelt, stygt, kvalmt. Alle kommer til å legge merke til det. Det kommer prompelyder når man minst venter det, det lukter og det er vondt. Ja, det føles rett å slett ut som livet er over. Det er også vanlig at man tenker at det bare er gamle mennesker som får stomi. For det finnes jo ingen unge, lykkelige, vakre mennesker som har stomi?

Jo, det gjør det. 

Du skulle bare visst. Det er så mange av oss, og vi finnes over hele verden i alle mulige slags former og fasonger. Jeg personlig kjenner mange fler med stomi som er på min egen alder, enn eldre mennesker. Det blir bare ikke snakket så mye om fordi det er forbundet med skam. Det syntes jo jeg også før jeg fikk det selv. Det skremte virkelig vettet av meg, og det var ikke snakk om at jeg skulle ødelegge den ene delen av kroppen min som var fri for arr - nemlig magen min. Det var helt til jeg møtte de fantastiske menneskene i Norilco, og når jeg møtte min nåværende kjæreste at jeg fikk opp øynene for hvordan det egentlig er å ha pose på magen. Jeg fikk se og høre at man kan leve akkurat som alle andre mennesker. Jeg fikk også erfare selv hvordan det var å ha en kjæreste med pose på magen. Det var jo ikke noe problem! Valget ble til slutt veldig enkelt, det ble operasjon.

Jeg har aldri angret, aldri sett meg tilbake. Men jeg har prøvd å glemme alle årene jeg bare var ett skall av meg selv. De årene jeg kastet bort på å ikke tørre å gå ut av huset i frykt for å bæsje på meg offentlig. Nå er jeg er blitt så utrolig glad i den posen på magen min. Hvorfor skulle jeg ikke vært det? Den gjør livet mitt så mye bedre, enklere, og vakrere. Den gjør meg lykkelig, fordi jeg kan leve livet til det fulle uten å bekymre meg for å bæsje på meg uansett hva jeg gjør. Jeg slipper å planlegge hver lille minste detalj i livet mitt, og jeg slipper å gå glipp av ting. Jeg har for første gang i hele mitt liv kontroll på kroppen min. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg kunne ønske jeg ble operert tidligere, fordi jeg har aldri hatt det så bra som etter jeg fikk posen min. Det er fantastisk å ha denne friheten jeg har nå, og jeg kunne så gjerne ønske at flere ser at det ikke er noe skam å ha stomi. Jeg blir oppriktig lei meg når jeg hører andre snakke ned om stomi, eller grue seg til å bli operert. Jeg vil gjerne få vise at det ikke er så farlig som mange tror, ja det er en stor omveltning men jeg mener virkelig at det er en fantastisk fin forandring. Det forandrer liv til det bedre. 

Med det så sier jeg bare; ønsk lykkeposen min gratulerer med 4 årsdagen! Jeg har feiret litt med kake og brus - og jeg har satt ekstra godt pris på at jeg i dag kan leve lykkelig med posen min, uten bekymringer, smerter og drit opp etter ryggen. + At jeg slipper å ødelegge så mye klær også ;-) det er rett å slett vinn vinn!Pose på magen er vakkert, kult og unikt, aldri la noen andre få si noe annet. 

#LIVETMEDSTOMI

FACING MY FEARS

Hei!

Jeg blogger fra mobilen nå så aner ikke hvordan det blir, så beklager det!

I går tidlig fikk jeg etterlengted besøk av søsteren min, derfor det er litt stille fra min kant nå. Vi har tatt inn på det beste hotellet i Trondheim, og nå skal vi få spabehandling og bare kose oss gløgg! I går satt vi plutselig begge to i frisørstolen, det var jo så koselig :D Kvalitetstid med de du er glad i er det beste som finnes! Så nå er vi begge nye på håret, og klar for tre retters middag i kveld.

Jeg har tenkt lenge frem og tilbake, på dette spa oppholdet. Gledet meg men også gruet meg. En av mine største frykter er å gå i badetøy, hvertfall bikini. På grunn av arr og stomi er det bare blitt sånn. Jeg hadde tenkt å gå i badedrakt for å dekke alt, men her om dagen tok jeg meg i nakken å bestemte meg for at NEI, jeg skal ikke la dumme tanker ødelgge for meg.

Så nå sitter jeg i badekåpe ved bassengkanten, med vin glasset i hånden og jeg skal nå trosse en av mine største frykter. I dag skal jeg gå i bikini og jeg skal være STOLT.

Håper dere har en kjempe fin ferie dere som har det, og husk at dere alle er bra nok akkurat som dere er! Vi blogges mer når jeg har tid, da skal jeg skrive om alle opplevelser og følelser for det er mye av det nå. Ha en fin dag videre <3