Å LEVE MED EN SJELDEN DIAGNOSE

I dag er det sjeldendagen, og i land over hele verden blir denne dagen markert. Den blir markert med glede, stolthet, latter og tårer. Det var Europeiske brukerforeninger for sjeldne diagnoser som i 2008 bestemte seg for å bruke skuddårsdagen til å sette fokus på sjeldne diagnoser, og det er jeg så glad for. I hele dag har jeg sett videoer, bilder o.l på sosiale medier om hvordan det er å ha en sjelden diagnose, i et forsøk på å sette fokus på de som ikke ”passer inn”. 

Jeg, Merethe, for kun en liten stund tilbake ville ha sett på alt dette i smug og ikke snakket om det, hvertfall ikke delt noe. Men i dag så deler jeg med stolthet og glede. Jeg er så stolt av å få være en av dere, og det gleder meg å se at sjeldene diagnoser endelig blir fremmet. Det er ikke lenger en skam, det skulle faktisk aldri ha vært en skam. Vi er annerledes, vi er ikke som alle andre. Det er KULT, og det burde vi for alltid være stolt av! 

Kunne jeg skrudd tiden tilbake, ville jeg så gjerne få snakket med meg selv som barn. Fortelle at det går bra til slutt. Fortelle at det er helt greit å ikke være som de andre barna. Det er helt greit å gråte når du er redd, det er bra å vise følelser. Det er helt greit å fortelle de andre barna at i morgen kommer du ikke på skolen for du skal få hjelp av voksne i hvite frakker. Det er helt greit at du ikke ser ut som de andre barna under klærne, det er helt greit at føttene dine er litt mer sårbare enn andre barneføtter så de må beskyttes av rare ting. Det er helt greit å bade sammen med de andre selv om barnekroppen din allerede er full av arr. Det er helt greit at du ikke klarer å løpe eller leke i gymtimen som de andre barna. Det er helt greit at du ikke har sluttet å bruke bleie selv om du har begynt på skolen, det er ingen skam. Det er helt greit at du ikke kjenner når du må på do og det er greit at du ikke går på do som alle andre, så du trenger hjelp til det hver eneste dag. Det er greit at du ikke klarer å gå så bra og langt så du trenger å bli kjørt mens de andre barna går, ikke bry deg om blikkene. Det er greit å bruke rullestolen iblant når du blir sliten, det er ikke flaut. Det er greit at du må få en pose på magen som kan redde livet ditt, du finner en mann som elsker deg fordet. Ikke vent. Det er greit at ikke alle forstår deg. Det er greit at mange ikke skjønner hvordan det er å være deg, som igjen gjør at du er mye alene. Jeg lover at du får mange som elsker deg for akkurat den du er, nøkkelen er tålmodighet.  

Nå kan jeg ikke dra tilbake i tid for å fortelle meg selv dette her som jeg så sårt kunne trengt å høre. Så jeg forteller deg dette, du som har en diagnose, du som er pårørende, du som jobber med mennesker som har en diagnose. Ja jeg forteller det til dere alle sammen fordi alle møter en eller annen gang i livet et menneske som har en annen livshistorie enn deg. Du kommer til å møte en som har en diagnose og jeg vil at du skal vite at de er akkurat like mye verdt som alle andre, husk på det. Alt vi vil er å bli behandlet helt vanlig som alle andre, la oss få en pust i bakken, for i vår hverdag er det ingenting som er helt vanlig.

Jeg vil fortelle deg dette, du som føler at livet er jævlig urettferdig, du som føler at livet aldri kommer til å bli bra, du som føler deg helt alene i verden. Det er greit å være seg selv, du trenger ikke ta på deg en rolle i hverdagen eller bli usynlig og gjemme deg alene i et hjørne. Det er greit å vise alle sammen at du er stolt av å være annerledes, stolt av å være et unikt menneske. Klarer du det ikke enda? Det er helt greit det også, du kommer dit til slutt. Men husk at jeg er her for deg. Det er nemlig ikke så viktig hvordan, eller hvor lang tid det tar men på et punkt i livet kommer du til å bli lykkelig, og du kommer til å være takknemlig, prøv å husk det i de vanskelige stundene. Jeg er selv født med en sjelden diagnose, og jeg er så sinnsykt stolt av å få være en av dem som er sterke nok for den oppgaven. For det er vi søren meg! Jeg er klar for å la min stemme bli hørt, og som jeg har begynt å si, det er ikke kult å være som alle andre. 

 


Dette er meg med pose på magen, valker her og der, og arr – men jeg er lykkelig uansett. Ryggmargsbrokk er ikke meg, det er en del ​av meg og jeg elsker det. 

 

Vi kan alle sammen klare absolutt alt i verden, vi som har en diagnose starter bare med et litt annet utgangspunkt. Noen av de mest fantastiske menneskene jeg har møtt, de har en diagnose de. Du skulle bare ha sett oss når vi er samlet på en plass, for mer glede, latter og tårer av lykke skal du lete lenge etter. Jeg har alltid innbilt meg at jeg føler meg mest komfortabel blant såkalt ”friske” mennesker. Det er feil, jeg trives såklart best med mine egne. Vi kan være oss selv 100%  med hverandre, uten å få lange, dømmende blikk. Det er ingen bak neste hjørne som ler, eller hvisker slemme ord. Det er kun mennesker som strekker ut en hånd, tilbyr kjærlighet, forståelse og evig vennskap. Vi er søren meg en god gjeng!

Det er synd at det har tatt meg så mange år å innse det, men vet du hvorfor det har gjort det? Fordi mennesker som er litt annerledes enn normalen, de blir dømt av altfor mange mennesker. De blir stengt ute fra samfunnet, de blir undervurdert til de grader. Vi er faktisk mennesker vi også, bak diagnosen vår. Det er jo skjellsords som blir slengt rundt som om det ikke er noe galt i det, hvor sykt er ikke det? At du bruker noen sitt liv, som man ikke har valgt selv forresten, til skjellsord mot andre mennesker det er faktisk helt jævlig. Slutt med det! For tro du meg, jeg har vært vitne til og fått slengt det etter meg selv for mange ganger, det uten at du vet noe om meg og mitt liv. Det heter funksjonshemmet, og det er ikke ett skjellsord, det er en vakker betegnelse på at man er en unik og spesiell person. 

La oss bruke denne dagen og alle andre dager til å hylle mennesker som er annerledes, la oss hylle de med alle slags diagnoser, for de gjør en sinnsykt bra jobb hver eneste dag. DU er unik og så innmari bra, akkurat som du er. I dag er vår dag, la oss feire. 

Ta en titt på disse fantastiske menneskene som er med i disse videoene. Bare ta inn over dere smilene og gleden av å være unik. 

op5MTHuL3Xk

 

LexylmXhYAc
 
 
 
fp8yjXEtVJM

Slenger også med en sang som har betydd mye for meg, hør på teksten og husk at  det som gjør deg annerledes, det gjør deg vakker <3  
 

❤ Merethe – gjerne del dette innlegget så det når ut til mange!

——————————————————————————————————————————————————

Følg meg på facebook HER!

THE BEAUTY OF LIFE

Måtte bare dele denne – det er så viktig å huske på!

Livet kan være fantastisk dere, man må bare begynne å se de små detaljene og sette pris på de. 

Ha en fantastisk fin lørdagskveld videre, husk å si at dere er glad i noen i dag  <3

 

❤ Merethe 

 

ET SPEKTER AV FØLELSER OG DESIGNHJELP?

Hei!

Den siste uka har vært hektisk, og med et bredt spekter av følelser involvert. Jeg har sliti med en infeksjon og et sår i hælen min nå i 6 år, som jeg ser ut til å aldri bli kvitt. Har alltid trodd det er på grunn av funksjonshemningen, men nå har jeg fått vite at det mest sannsynlig er på grunn av en tidligere operasjon som ble gjort på en annen måte enn de egentlig skulle og det var en ganske kjip tanke, igrunn. Jeg trodde etter den tredje og siste operasjon at det skulle bli bedre men det ble det altså ikke. Siste måneden har jeg gått med store smerter og denne uken var jeg da altså hos en ortoped og jeg fikk mye verre nyheter enn jeg var forberedt på når jeg troppet opp der. Det endte med sinne, tårer, skuffelse og totaltforbud mot belastning. Så min nye hverdag er å ligge på sofaen 20 timer i døgnet, og hjelp til absolutt alt. Mest sannsynlig blir det operasjon i foten igjen, om de klarer å få orden på det her. Hvis ikke de får det må jeg forberede meg på at noe enda verre kan skje, dessverre. Men jeg gir meg ikke så lett, så dette skal gå bra! Klamrer meg fast i det lille håpet de ga meg med absolutt alt jeg har. 

Så! Det var min lille utblåsning. Men dette er da grunnen til at jeg har vært så altfor dårlig på bloggen den siste tiden, jeg har en fæl tendens til å gå rett i kjelleren ved dårlige nyheter. Men det tar meg omtrent en liten uke hver gang, før jeg finner frem fighteren i meg og gir meg ny energi, så det er det som har skjedd nå. Dette skal ikke stoppe meg, og dette gir meg igrunn bare en enda bedre grunn til å gjøre det bra med bloggen siden jeg likevel er hjemme hele tiden! haha. Bloggen er blitt mitt lille hjertebarn igrunn, og jeg skal virkelig legge 100% i den 🙂 

Videobloggen med svar på spørsmålene har blitt nedprioritert men NÅ skal jeg komme meg opp fra sofaen, fikse meg litt og sette i gang så får vi se om den blir klar i kveld eller i morgen. Den kommer hvertfall ut før helgen er over, det lover jeg! 

Så har jeg et spørsmål! Er du den jeg søker etter? Jeg har veldig lyst på nytt design til bloggen, fordi jeg blir fort lei og jeg vil ha noe som er litt mer laget for meg. Kommer vel ikke som noe stort sjokk at jeg absolutt ikke har noen evner for sånt, så jeg trenger definitivt hjelp. Kan du eller kjenner du noen som lager design, som kunne tenkt seg å hjelpe meg? Gjerne send meg en mail med info på [email protected] eller legg igjen en kommentar på dette innlegget – jeg blir overlykkelig for hjelp og jeg betaler selvfølgelig for arbeidet 🙂 

PS! Til uken kommer det noe veldig morsomt og spennende på bloggen så stay tuned, jeg gleder meg veldig! 

Siden jeg fortsatt ligger i sofaen med pysjen godt plantet på kroppen, gikk jeg gjennom gamle bilder og fant dette. Min kjære pusekatt som jeg savner forferdelig mye.. Hvil i fred <3 

Bildet er tatt av min gode venninne Viktoria, som er ordentlig flink bak kameraet 🙂

 

–   Hvordan har du det i dag? <3 

❤ Merethe

 

 

TA OPP FAG? HJELP

God formiddag <3 Håper dere har en super start på dagen! 

I dag trenger jeg deres hjelp.. Jeg fullførte videregående for et par år siden. Etter en del slit, svette og tårer fikk jeg endelig fullført men jeg endte med karakterer som jeg innser nå ikke var så gode som jeg først tenkte. Snittet på alt her i Trondheim er jo så høyt! Jeg var jo super fornøyd når jeg endelig var ferdig, og tenkte at jeg skal ALDRI ta noe som helst som likner på videregående fag igjen fordi jeg var så lei. Jeg gikk rett fra påbygg til høgskole, men fant fort ut at jeg ikke hadde truffet riktig. Kjente litt på nederlaget, men prøvde på nytt i fjor og jeg går nå et studie som jeg føler er helt OK men kjenner på magefølelsen innerst inne at jeg ikke virkelig vil dette. Så hvorfor fortsette? Jeg er fortsatt ung og kan forandre veien jeg er på. 

Jeg vil ikke ende opp med en utdanning og jobb som jeg ikke er virkelig engasjert i og lidenskapelig for, og jeg kjenner nervene for nettopp det begynner så smått å huke litt tak i meg. Jeg vil virkelig ikke kaste bort enda ett år på noe jeg egentlig vet jeg ikke vil. Nå har jeg begynt å gå til en fantastisk karriere rådgiver her i Trondheim som virkelig åpner øynene mine for mulighetene jeg har. Så det jeg sitter å vurderer nå er å jobbe til høsten samtidig som jeg tar opp fag for å få karaktersnittet mitt høyt nok til å komme inn på et studie jeg virkelig vil gå. For meg er det ikke ett alternativ å flytte til en annen plass pga snittet kanskje er lavere der heller. Så jeg tenker at hvis jeg virkelig skal gå for det må jeg gjøre det nå, mens motivasjonen fortsatt er der. 

Men jeg syntes alt dette med skole er ganske skummelt, og jeg finner ikke mye på nett av erfaringer osv.. jeg vil virkelig ikke gjøre enda en feil og jeg har ikke noe erfaring med det rett å slett. Så hvis DU (eller eventuelt noen du kjenner) har erfaring med å ta opp fag her i Trondheim eller andre steder så hadde jeg satt så stor pris på om du enten legger igjen en kommentar eller sender meg en mail på [email protected] med erfaringer og tips! Jeg er virkelig så forvirret, og aner egentlig ikke hva jeg skal gjøre men jeg kjenner jeg lener meg litt mer mot å ta opp fag, enn å fortsette det studiet jeg går nå eller hoppe på ett nytt studie. Men jeg trenger deres erfaringer og tips for å bli enda mer sikker! 

Setter pris på all hjelp 🙂 

Ⓠ Har du noen tips/erfaringer? Og er du fornøyd med utdanning/yrkesvalget ditt – hvorfor/hvorfor ikke?

Gjerne lik facebooksiden min HER!

❤ Merethe

 

#hverdag #torsdag #blogg #helse #motivasjon #skole #utdanning #fremtiden #livet #spørsmål #forvirret #jobb #redd

TAKK TIL…

Takk til mamma og pappa som fikk meg til denne verdenen, som alltid har kjempet mine kamper for rettferdighet når jeg bare vil gi opp, og som har lært meg å leve livet til det fulle til tross for alle mine utfordringer. Ingen problemer er for store, det har jeg lært av dere og det er noe av det viktigste jeg tar med meg videre i livet.  

Takk til storesøstrene mine som har tråkket opp veien før meg, som uansett hvor irriterende jeg kan være som lillesøster aldri har holdt meg utenfor, som alltid får meg til å føle meg beskyttet, som gjør at jeg aldri føler meg alene, som får meg til å føle at jeg kan klare alt bare jeg vil, og som gjør at jeg får ha verdens beste forbilder. 

Takk til besteforeldre som alltid har hatt åpne armer, som har lært meg å vise omsorg for andre, som med glede har fortalt den samme historien om og om igjen fordi jeg aldri ble lei, som aldri gjorde en stor greie ut av at jeg var litt annerledes enn deres andre barnebarn, takk for at jeg fikk komme til dere og ha litt fri fra en ellers vanskelig hverdag.

Takk til hele min fantastiske familie som jeg er så uendelig glad i, dere er alle sammen uerstattelige og jeg er så ufattelig heldig som har nettopp dere. Dere har alle vært med på å forme mitt liv på en positiv måte, takk. 

Takk til barneskolelæreren som brettet opp ermene og tok utfordringene som fulgte med meg på strak arm. Som alltid møtte oss med det lange fine lyset håret og et stort smil når vi kom, som fikk meg til å føle meg inkludert og lik som de andre barna for du visste at ingenting var viktigere akkurat da. For at du fikk meg til å glede meg til å komme på skolen hver dag, takk for at du gjorde så jeg fikk en super start i skolen og for at jeg enda husker deg.

Takk til barndomskjæresten som kom akkurat i rett tid, som fikk meg til å føle på min første forelskelse og kjærlighetssorg, som fikk meg til å føle at jeg var bra nok akkurat som jeg var, som fikk meg til å skjønne at det ikke var så farlig å være annerledes. Du fikk meg til å bli mer trygg på meg selv og begynne å tenke mer ”hva så?”, du fikk meg til å bli bedre rustet for fremtiden, og det forstår jeg nå. 

Takk til gutter som har kommet og som har gått, dere har vist meg fantastiske oppturer og jævlige nedturer, men at det likevel alltid går bra. Hva er vel livet uten? 

Takk til deg som dolket meg i ryggen, du har lært meg at karma faktisk finnes.

Takk til deg som gjorde at jeg fikk frem en styrke og en beskyttelsesfølelse for de jeg elsker som jeg ikke visste jeg hadde.

Takk til alle dere som har fått meg til å føle meg utenfor, dere har lært meg at det ikke er så farlig å stå på egne bein. 

Takk til dere som tok meg inn i varmen når dere så jeg var alene, dere fikk meg til å skjønne at det ikke er meningen å stå på egne bein selvom man kan. 

Takk til deg som tok meg med på avslutningsballet og fikk meg til å føle meg som en prinsesse og ikke minst normal for en kveld, selvom du visste innerst inne at jeg ikke var som alle andre. Du gjorde mer for meg enn du tror, du gjorde så jeg husker den kvelden resten av mitt liv med et smil istedenfor tårer. 

Takk til alle dere som jeg møtte på videregående, dere gjorde så jeg aldri ga opp og at det ble noen av mine beste år hittil. 

Takk til dere som er mine beste venner fortsatt, dere er alle unike og jeg er så ufattelig glad i dere alle sammen. Dere har lært meg at det varer livet ut med de som er ekte.

Takk til deg som alltid står opp for meg når du ser jeg blir behandlet urettferdig, og jeg verken har krefter eller vilje til å stå opp for meg selv. Det betyr mye mer enn du tror.

Takk til deg som kun hører på stemmen min når jeg trenger en klem, og som slipper alt du har i hendene for å komme. Du har lært meg hva ekte vennskap er. 

Takk til deg i helsevesenet som sa at jeg aldri kom til å klare å ta vanlig førekort, du ga meg ekstra motivasjon til å klare det – og det gjorde jeg. Det igjen lærte meg at jeg kan klare det meste uansett hva andre sier.

Takk til alle dere som har fått meg til å føle meg til bry, og som har fått meg til å føle meg annerledes, dere har lært meg hvordan jeg ikke skal være mot andre.

Takk til alle dere som jobber i helsevesenet som egentlig absolutt ikke burde det, dere har fått meg til å ville gjøre en mye bedre jobb selv. 

Takk til alle dere som jobber i helsevesenet og som elsker jobben deres, dere har gjort dagene på sykehuset tusen ganger bedre og lært meg at det går bra, og at dere har en av verdens viktigste jobber, dere som viser at dere bærer de hvite klærne med stolthet, takk. 

Takk til deg som dro meg med til Danmark selvom jeg egentlig absolutt ikke ville, du gjorde så jeg møtte mannen i mitt liv og for det kommer jeg til å være evig takknemlig. 

Takk til svigerfamilien min som tok meg imot med åpne armer inn i familien, som fra dag ên fikk meg til å føle meg satt pris på, og som har vist meg fantastiske familieverdier som jeg vil føre videre med stolthet. 

Takk til deg min kjæreste, min bedre halvdel, du som kom så uforventet inn i livet mitt men som tok meg med storm. Du beviste for meg at kjærlighet ved første blikk virkelig finnes, at forelskelsen alltid består, du har lært meg at uansett hva livet kaster mot deg så gir man aldri opp håpet. Du har gitt sitatet ”love qoncuers all” en helt ny betydning for meg. Du har gjort at jeg gleder meg til en lang og lykkelig fremtid med deg, og uansett hva som skjer så har vi hverandre og det er det eneste som betyr noe. Du har virkelig vist meg hva ekte kjærlighet virkelig er. 

Takk til absolutt alle dere som har kommet og blitt, og til dere som har gått i livet mitt. Dere har alle påvirket meg på godt og vondt, dere har formet hvem jeg er i dag og dere har lært meg livet. Jeg er takknemlig for alle smil og alle tårer, jeg er takknemlig for mitt liv. 

Det er viktig å være takknemlig for alt i livet uansett godt eller vondt, det gjør deg til den du er. Det som gjør vondt gjør deg sterkere, det som gjør godt gjør deg lykkeligere. Livet er fantastisk med alle sine oppturer og nedturer, vær takknemlig for alt og alle. 

Ⓠ Hva er du takknemlig for? 

Gjerne lik & del – og/eller lik facebook siden min HER!

❤ Merethe 

 

#hverdag #blogg #onsdag #foto #bilder #vinter #helse #takk #takknemlig #kjærlighet #vennskap #familie #smerte #lykke #latter #smil #tårer #sølelser #livet 

 

 

 

JEG TRENGER DIN HJELP

Først vil jeg bare si tusen takk for alle spørsmålene jeg har fått til spørsmålsrunden! Setter pris på alle og enhver 🙂 Det er også fortsatt mulig å stille spørsmål HER.

I dag er en sånn søndag hvor jeg merker søndagsfølelsen ordentlig godt. Sov altfor lenge, og når jeg først våknet var øynene mine tunge som bly. Men jeg fikk til slutt dratt meg ut av sengen (det vil si kjæresten fikk dratt meg ut nærmest etter beina etter en time med drøying..) og vi har fått vært å spist oss altfor gode og mette på søndagsmiddag hos svigermor, det var deilig på en dag som dette. Jeg har gått og gjespet som et ordentlig dovendyr i hele dag, så nå tenkte jeg å ha en ganske rolig kveld i armkroken til min kjære på sofaen (kliss<3), og vi tenkte å se en god film eller begynne å se en ny serie. Problemet er at vi er så innmari ubesluttsomme, så vi klarer aldri å bestemme oss for hva vi skal se.. Så her kommer din hjelp inn!

Har du noen gode filmer eller serier å anbefale? Trenger en som er ganske fengende fra starten av, hvis ikke er det stor sjangse for at vi ikke gidder å se forbi første episode, haha. Hadde blitt superglad for tips! Hvis du har en morsom youtube kanal, enten din eller noen andre du syntes er bra så legg gjerne igjen navnet på den også, har blitt litt glad i youtube den siste tiden! 

Jeg skal forresten prøve meg på min første videoblogg, hvor jeg svarer på spørsmålene fra spørsmålsrunden. Denne skal jeg få lagt ut iløpet av uken, jeg har aldri gjort det før så ha litt tålmodighet med meg! (Har du noen nybegynner tips så rop ut!!) Tenkte også at jeg skulle kjøre i gang en liten konkurranse snart, må bare finne på noe morsomt. Gjerne kom med tips hvis du har noe morsomt på lur 🙂 

Bildene er fra http://weheartit.com/dashboard
 

Hva er din favorittfilm/serie og hva er dine planer denne søndagen? 🙂

❤ Merethe

 

#søndag #blogg #hverdag #helg #foto #bilder #livet #netflix #film #serier #tv #tips #motivasjon #youtube 

”JEG SKAL VÆRE DØD UENDELIG LENGE”

God morgen <3

I går fikk jeg faktisk en sinnsykt bra dag, selvom den startet litt sånn halvveis. Dagen gikk i ett, dermed ble det ett lite fravær herfra. Min morgen startet med foredrag av Erik Bertrand Larssen – og er det noen som kan motivere mennesker er det den mannen der altså. Mennesker som han inspirerer meg, og jeg har lenge fulgt med på han. Så selvom jeg har slitt fælt med søvn i det siste så var det en ivrig Merethe som spratt ut av senga så fort vekkerklokka ringte, for femte gang.. Selvfølgelig klarer jeg jo å få hastverk siden jeg kun inbiller meg at jeg klarer å la være å trykke på slumre knappen. Det resulterte i at jeg måtte slenge på meg de første fillene jeg så mens jeg puttet det flerfargede, halvferdige, fæle blekede håret mitt i en tott samtidig som jeg løp ut døra og følte meg som en dass. Ikke hjalp det på selvtilliten min at i det jeg går inn døra så ser jeg medelevene mine i dress, blyantkjørt og skjorter. Da husker jeg at jeg går jus jeg ja, og jeg ville igrunn bare snu i døra. Heldigvis gjorde jeg ikke det, for selveste Erik fikk meg på kun 45 min til å forandre tankegang, kjenne på følelser og sitte igjen med masse tanker i hodet som jeg kommer til å huske ganske så lenge, kanskje for alltid? Håper det. 

”Jeg skal være død uendelig lenge.”  Gnag litt på den du. Det var noe han sa som satt seg fast i hodet mitt. Og det er virkelig noe å ta med seg i livet, du lever kun en gang – som vi vet om. Så gjør det beste ut av det, tør å ta sjangser, tør å feile, tør å leve. 

 

Etter det motiverende foredraget så tenkte jeg at dette skal virkelig bli en GOD DAG! Så jeg fikk rett og slett besøk av min gode, søte, snille veninne som hjalp meg med tredje runde med bleking på mitt stakkars hår. Det gikk bra det gitt, det falt ikke av denne gangen heller! Nærmer meg mål nå altså, blir spennende. Tihi. Kanskje jeg ender med parykk? Shit au, man lever bare en gang. Det skal bli min unnskyldning til alt fremover! 

Avsluttet den beste dagen jeg har hatt på lenge med en annen god venninne, det ble en spontan tur på en koselig restaurant i byen. Med god vin og masse skravling, hvorfor gjør man ikke sånt oftere? Vi snakket masse om det, og det er noe vi skal bli flinkere på. Bare komme seg ut, om det bare er for en liten time så er det utrolig hvor mye det hjelper på humøret. Det er virkelig rart hvordan tankemåten vår påvirker så mye, jeg skal virkelig prøve å bli mer flink til å bli bevisst mine egne tanker. Et tips han også kom med var å tvinge seg selv til å tenke en positiv tanke med en gang man våkner, for de aller fleste tenker faktisk ”faen” når vekkerklokka ringer, visste du det? Man kan jo tenke seg hvordan resten av dagen blir om den aller første tanken er det. 


Jeg er takknemlig for livet. 

 

Ⓠ Hva er din første tanke når vekkerklokka ringer om morgenen? Er du bevisst på dine egne tanker? 
❤ Merethe 

 

 

#blogg #hverdag #fredag #livet #helse #psykiskhelse #ErikBertrandLarssen #vennskap #venner #vin #restaurant #bleking #hår #sminke #jenter #foredrag 

DU ER STERK DU SOM …

Du som hadde en drøm og et håp om at fremtiden skulle bli fantastisk. Du som vi alle visste kom til å lykkes stort i livet. Du som kun ønsket et vanlig A4 liv for første gang i ditt liv. Du som hadde en glød og et driv mange bare kan drømme om. Du som holdt hodet kaldt i enhver situasjon og alltid hjalp andre mennesker. Du som har erfart mye gjennom livet som ingen barn skal trenge å erfare, men som likevel aldri klaget. Du som måtte tilpasse deg hver eneste dag, men som forstod og godtok at sånn måtte det være. Du som til tross for alt vokste opp og ble så fantastisk. Du som alltid var så full av liv og latter. Du som trodde du endelig hadde truffet riktig. Du som følte deg fantastisk og uslåelig bare ved hjelp av et par øyne. Du som så lyst på fremtiden. 

Du som dag etter dag hørte du ikke var bra nok. Du som levde i fangenskap. Du som levde hver dag i frykt om neste. Du som våknet og sovnet med et hjerte som ble mørkere og mørkere. Du som trodde fremtiden var ment å ende sånn. Du som begynte å tro på de vonde ordene. Du som så deg selv i speilet hver dag og gråt men fortsatt ble. Du som følte at all verdi var borte sammen med smilet og latteren du en gang hadde. Du som ble fordi du trodde det var best for alle andre enn deg selv. Du som alltid hadde et håp om en lykkelig slutt. Du som alltid var lykkelig utenpå men fullstendig knust på innsiden. Du som kun levde en liten rolle i ditt eget liv. Du som ble en skygge av den du en gang var. Du som mistet deg selv i håp om å forandre en annen. Du som levde et liv full av vonde hemmeligheter du ikke fikk til å fortelle. Du som fikk alle dine drømmer knust. Du som trodde ingen så at du holdt på å drukne. Du som trodde ingen så hva som var i ferd med å skje.

Du er sterk du som mistet en del av deg selv hver eneste dag, men som prøvde å plukke opp bit for bit. Du som mistet gnisten litt og litt men som fortsatt holdt fyrstikken i din hånd. Du som ble veltet gang på gang, men fortsatte å reise deg. Du som aldri blir den samme, men som har blitt en sterkere versjon av deg selv. Du som forstod at du var verdig ekte kjærlighet. Du som til slutt fikk en liten gave i armene, som gjorde at du valgte å reise deg og kjempe. Du som valgte å bli helten i ditt eget liv. Du som valgte livet. Du som forstod at du skal se deg i speilet og smile. Du som forstod at det er du selv som former fremtiden. Du som forstod at du var verdig en lykkelig slutt. Du som fikk A4 livet du alltid har drømt om. Du som har fått smilet og latteren tilbake. Du som endelig fikk den lykkelige slutten din. Du som trodde ingen så kampen du kjempet og vant, jeg så. 

Du er mitt forbilde.


 

❤ Merethe

 

#blogg #hverdag #livet #foto #helse #onsdag #vold #kjærlighet #følelser #psykiskhelse #helt #jenter #sterk #kjempe #kamp #drømmer #håp #fremtid #lykkelig #fforbilde #verdi #rollemodel 

HOVEDROLLEN I SITT EGET LIV

Helluen, nå er jeg tilbake.

Etter jeg skrev dette innlegget så har jeg vært ganske så upersonlig og dårlig på å skrive her inne. Som er helt motsatt av hva jeg egentlig ville.. og hvorfor jeg startet denne bloggen. Jeg vet ikke hva som skjedde, men jeg fikk en real skrivesperre. Jeg ville jo at dette skulle være en personlig blogg hvor jeg bare kunne skrive om akkurat hva jeg ville og følte, det er jo det som er så bra med blogg – man kan skrive hva faen man vil uten at noen har noe med det. Jeg ville jo at dette skulle være en plass jeg kunne føle meg fri, si meningene mine og få bearbeidet ting. Jeg ville at andre skulle forstå og se at ingen liv er like, alt er ikke alltid så rosenrødt – nærere tvert imot og at det er helt greit. Sånn er livet og man må spille med de kortene man har fått utdelt. Jeg hadde for en gang skyld i livet et mål og en drøm som jeg syntes var på tide å kjempe for – jeg var endelig klar for å skinne. 

Hva skjedde? Hvorfor klarer jeg ikke det? Det er noe som jeg har tenkt mye på den siste uken, jeg føler jeg har så mye på hjertet men det er bare vanskelig å få det ut. Jeg vil virkelig ikke tråkke noen på tærne, men samtidig så handler dette om meg og ingen andre. Dette er mitt liv og jeg skal få leve det akkurat som jeg vil. Jeg hater at jeg bryr meg sånn om hva andre tenker og føler. Tips til å gi mer faen taes hjertelig imot! Hvorfor kan man ikke få lov til å være egoistisk noen ganger uten at det skal påvirke andre mennesker så himla mye. Hvorfor er det så vanskelig å unne andre godt?  For livet er ikke en konkurranse, hvorfor kan man ikke innse det? Hvis man lever hele livet sitt mens man har den tankegangen, ja da kommer man i mål alene. Man skal da kunne støtte hverandre, og være glad på andre sine vegne. Men sånn er det ikke alltid virkeligheten er.. og det er noe jeg har fått føle på. 

Men jeg føler jeg har ventet lenge nok nå, jeg har gått gjennom hele livet og følt meg usynlig og det er jeg så lei av. Det er på tide å gjøre noe med det. Jeg har alltid følt at livet bare skjer og at jeg står på siden å ser på. Nå har ting fått sunket litt inn, jeg har fått det på avstand. Så nå har jeg fått ordentlig motivasjon og jeg er virkelig klar for å gi alt! Nå vil jeg ikke lenger være en statist i mitt eget liv, jeg vil få hovedrollen. Jeg er klar, er du?

Go hard or go home. 

For å bli enda mer motivert for en forandring så må jeg jo forandre hårfargen min – jeg er tross alt jente!


Ⓠ Føler du at du er hovedrollen i ditt eget liv? Hvorfor/hvorfor ikke?

❤ Merethe 

 

#blogg #hverdag #motivasjon #helse #følelser #tirsdag #foto #livet #hovedrolle #personlig #påhjertet 

BAKTERIER SOM KAN SE? JEG ER REDD FOR FREMTIDEN!

Scary shit is happening

 

Er det en ting som jeg syntes er ubehagelig kvalmt og ekkelt så er det bakterier, mugg, og ellers sånne..ting man ikke kan se. Jeg er vel ikke alene? Det tviler jeg sterkt på! Du vet det er der, under undertøyhaugen i hjørnet på soverommet eller oppi den 6 måneder gamle mat boksen under senga som du har gjemt for mamma. Jeg kan da vel ikke være den eneste som viet hele barndommen min på å late som det ikke er der, for når man ikke ser det nei da er det ikke der, sant? Ble ganske skuffet når jeg tilfeldigvis kom over en artikkel i morges at det faktisk kan se deg.. er ikke det creepy nok for deg, vit også at det har tentakler. Nei, da smatt jeg under dynen igjen og faktisk håpet det var et mareritt. 

Det var det altså ikke. Det er kanskje ikke noe nytt for alle, kanskje du ikke tenker så mye på det eller syntes det er så veldig skummelt men.. jeg kom på at vi lever jo i 2016 nå ja, shit is happening. Hva er det neste? HVA ER DET SOM KOMMER TIL Å TA OVER VERDEN? Det er ihvertfall ikke andre mennesker som alle er så jævlig redd for. Eller er det det? Det er jo mennesker som skaper alt dette.. vi kan vel igrunn skylde på oss selv til slutt. Men vi som ikke har årevis med skole og en høyt betalt jobb i et lukket laboratorium har jo ikke noe kontroll. Vi aner jo virkelig ikke hva som finnes der ute og hva som forskes på her og nå, herregud for en skremmende tanke. Tror du jeg tuller? Haha NEI, jeg er faktisk dødsens seriøs. Jeg er livredd for alt som potensielt kan bli avlet frem på laboratorier av litt for ivrige mennesker med en hjerne på størrelse med Asia. 

Er ikke du? Ta en titt på det her da vel. For eksempel disse kjøttetende edderkoppene – ja det høres kanskje mer dramatisk ut enn det er men likevel. Men disse, og de her eksperimentene fikk meg virkelig til å grøsse (klarer ikke la være å lese heller da..)  – og virkelig tenke på hvor langt ting skal gå før det går ordentlig galt. Noen ganger kunne jeg ønske vi kunne stoppe tiden,  for jeg er redd for fremtiden..

 

 

Ⓠ Hva tenker du, er du som meg og er litt redd for hva fremtiden bringer?
 

❤ Merethe