BIPOLAR PASIENTKURS

Husk å meld deg på konkurransen om å vinne ett gavekort her!

Hei <3 I går blogget jeg ikke, for ett sjokk! Haha. Har hatt noen dårlige dager rett å slett, kom meg ikke ut av sengen i går før veldig sent så bloggen var ikke så høyt på prioriteringslisten. Men det positive er at nå blir jeg ikke liggende i flere uker eller måneder. Det går bedre nå og nå sitter jeg bare å ser på YouTube imens Link ligger ved siden av meg å spiser griseøre – nammis. Om en time drar jeg på pasientkurs, noe jeg gleder meg til. Jeg trives veldig godt der og jeg lærer utrolig mye! I dag tror jeg vi skal ha om pårørende så det blir spennende. Når jeg er ferdig med kurset i slutten av april så kjører de i gang ett minikurs for de pårørende til de som har gått pasientkurset og det skal Sverre være med på. Syntes det er så fantastisk hvor engasjert han er, det gjør alt mye enklere for begge to. Det er nok ikke en lett oppgave å takle meg i hverdagen, haha. Så noen tips og triks for han er nok ikke så dumt 😉

Har ikke så mange andre planer i dag, men kurset tar veldig på så tror igrunn det er like greit. Tenkte å ha litt vårrengjøring kanskje, i trua på at våren er her for å bli. Det ER lov å håpe. Vil også ordne ett lite kontorhjørne på rommet så jeg har en fast plass å skrive på sånn at det blir enda mer rutine i hverdagen, noe jeg trenger sårt. Men nå må Link ut å bajse så jeg må løpe før det skjer en eksplosjon i stua! Håper dere får en fin dag, nyt det gode været om dere har det 🙂 

ღ Hva er dine planer for dagen?

NÅR ALT GÅR I DASS

Husk å meld deg på konkurransen om å vinne ett gavekort her!

Veeel… denne dagen tok en helomvending for å si det mildt. Jeg har ikke satt føttene utenfor døren i dag en gang jeg. I dag som var en dag jeg faktisk skulle mye jeg hadde gledet meg til. Det er fryktelig typisk og noen ganger så begynner jeg å tenke om det faktisk er angsten min som skjuler seg bak ekstrem smerte. For i dag var det smerter som stoppet meg. Rett etter jeg postet forrige innlegg tidligere i dag fikk jeg utrolig vondt i det ene øret mitt, jeg sliter med trange øreganger (nei det er ikke en kvinnes unnskyldning for å slippe unna med å ikke høre på andre, haha) noe som gjør at når jeg først får vondt i ørene så får jeg ekstremt vondt. Jeg sliter veldig med å fly blant annet på grunn av det. Til slutt tok smertene så av at jeg måtte bare se meg slått og avlyse alle dagens aktiviteter, hive i meg smertestillende og legge meg. 

Nå har jeg akkurat våknet og jeg føler meg litt bedre men jeg hører utrolig dårlig på det øret jeg hadde så vondt i. Men men, shit happens. Prøver på nytt i morgen! Det har jo skjedd to utrolig morsomme ting i dag uansett som min familie kommer til å leve på lenge ihvertfall. Det er ikke hver dag at den ene søsteren er på God Morgen Norge og den andre er i avisen, vi er så utrolig heldige som klarer å nå ut til litt flere med våre budskap. Jeg er så utrolig stolt over storesøsteren min, for dere som ikke vet (fordi jeg har faktisk aldri nevnt det her inne tror jeg) – så har den eldste storesøsteren min også ryggmargsbrokk. Så hun har alltid tråkket opp veien som jeg går i og vært en stor trygghet for meg. Nå har hun satt i gang ett utrolig stort og spennende prosjekt som jeg skal skrive enda mer om i ett helt eget innlegg! 

Nå skal jeg bare slappe av i sofahjørnet resten av kvelden, jeg prøver å finne en ny serie som jeg kan bli hektet på men det er tydeligvis ganske vanskelig. Har du noen gode forslag? 

MIN MENING ER PUBLISERT I AVISEN!

Jeg snakket om noe litt spennende som skulle skje de nærmeste dagene. Vel, nå er det ute! Jeg ble kontaktet av lederen for trd.by etter mitt innlegg om kroppspresset – hun spurte om de kunne få publisere innlegget som en mening i avisen deres og jeg sa selvfølgelig ja! Så fine muligheter burde man ikke takke nei til. Det er veldig surrealistisk å tenke på at lille meg har meninger, tanker og saker som klarer å engasjere andre. 

Du kan lese artikkelen HER!

En annen ting som fikk meg til å gråte på morgenkvisten i dag er at søsteren min var på God Morgen Norge! Jeg trodde jeg skulle sprekke av stolthet. Det kommer ett helt eget innlegg om dette litt senere <3 Nå skal jeg snart til psykologen for min ukentlige time og så skal jeg møte en venninne etter det, en veldig god dag i dag! Håper dere får en fin dag, nyt livet <3 

ღ Hva er dine planer for dagen?

HVORDAN SNU EN DÅRLIG DAG OM TIL EN BRA DAG?

Hei! Tusen takk for all den gode responsen jeg fikk på innlegget i går <3 I morgen skjer det noe ganske spennende med tanke på det, men det kommer jeg tilbake til i morgen så følg med på bloggen da! Etter jeg fikk diagnosen bipolar type 2 så har jeg jobbet tett med fagfolk. Jeg har gått til psykolog og psykosomatisk fysioterapi en gang i uken i litt under ett år. Jeg har også begynt på ett kurs for mennesker som lever med bipolar lidelse som er til stor hjelp. I terapien lærer man mye om hvordan man skal takle hverdagen, hva som er viktig å gjøre når symptomene begynner å dukke opp og ikke minst hvordan man kan forebygge nye episoder. 

Det jeg sliter mest med er depresjoner. I fjor hadde jeg en veldig alvorlig depresjon som gjorde at jeg fikk akutthjelp. Jeg har heldigvis lært mye siden den gang og har det bedre den dag i dag. Alle har dårlige dager iblant, noen oftere enn andre. Men jeg mener at disse tipsene kan hjelpe alle, syk eller ikke. Så her er mine tips for å snu en dårlig dag om til en bra (bedre) dag!


 

Finn en grunn til å stå opp. Det kan være så lite som at du skal lage deg en god frokost, ut med hunden eller en tur på butikken. Å føle at du står opp for en grunn har mye å si for hvordan dagen din skal bli. Jeg levde nesten ett år med å føle at jeg ikke hadde noen grunn til å stå opp og derfor ble det også veldig enkelt å grave seg ned i puten.

❤ Start dagen med å gi deg selv ett kompliment i speilet. Dette har du garantert hørt før, og kanskje fnyset av. Det gjorde jeg også, helt til jeg begynte å gjøre det selv. Men det hjelper, og det hjelper deg til å ikke være avhengig av andre til å gi det komplimenter. Du kan jo gjøre det selv! Bare prøv det.

❤ Kom deg ut i frisk luft. Dette er også noe du garantert har hørt før, men som det ligger så mye sannhet i. Før jeg fikk hund så gikk jeg kun ut døren om jeg hadde en avtale. Ofte var det ikke før utover formiddagen/ettermiddagen noe som gjorde at det begynte å bli mørkt før jeg kjente frisk luft. Nå er jeg ute tidlig om morgenen og flere ganger gjennom hele dagen. Det er kanskje det som har gjort størst utslag for meg når det gjelder å få en bedre dag! Man blir mer sliten, føler man har gjort noe på en ellers uproduktiv dag og du ser andre mennesker. 

❤ Ta kontakt med noen. Enten det er via sms, snapchat eller en telefonsamtale – så ta kontakt med noen du kanskje ikke har snakket med så mye i det siste. Vis at du bryr deg, kanskje avtal å møtes? Jeg lover at du sitter igjen med en god følelse etter en god samtale med en gammel venn. Kanskje du får noen oppmuntrende ord som klarer å snu dagen din? Det er veldig sannsynlig!

❤ Ikke sitt å gruble på noe. Dette er det punktet som er vanskeligst for meg å følge fordi jeg er en person som analyserer og grubler på absolutt alt. Hvorfor den personen sa det, gjorde det og ikke minst så tror jeg at alt kommer til å gå dårlig. Spesielt om jeg er i en depresjon, men også på vanlige dager til en mildere grad. Jeg har måttet begynne å lære meg å gi litt mer faen, rett å slett. Ikke kast bort tiden din på å sitte å gruble, og om du har en dårlig følelse pga en person så er det mest sannsynlig ikke vits å ha den personen i livet ditt mer. Når du klarer å sitte litt mindre å gruble så begynner du automatisk å leve litt mer. ”Let it go”

Jeg har enda flere punkter som kanskje er litt mer direkte grep du kan gjøre i hverdagen, så om det er ønsket en del to hvor jeg går litt dypere inn på ting så kan jeg skrive det snart! Let me know down belooow 🙂 

Nå skal vi til noen venner å spise pizza, og kose oss ilag. Dagen min begynte ganske dårlig men nå velger jeg å avslutte den bra! Hva er dine planer for kvelden? 🙂 

HVORFOR SKAL VI IKKE SNAKKE OM KROPP?

Hvorfor skal vi ikke snakke om kropp? I det siste har jeg lest og hørt mye om at ”for at kroppspress skal bli borte må vi slutte å snakke om kropp”. Jeg er så uenig. Misforstå meg rett, jeg er helt for at aldersgrensene for kosmetiske operasjoner burde bli høyere. Det er ingen hemmelighet at både kropp og hjerne er mer utviklet i midten av tjueårene enn når man akkurat er blitt atten. Jeg er fullt klar over at mange personer i mediene har stor påvirkningskraft. Men til syvende og sist så er det opp til hvert individ hva man vil gjøre. Men det er ikke kosmetiske operasjoner jeg vil ta opp her. Det er ikke de som vil operere kroppen sin jeg vil kjempe for.

Det er de små barna i samfunnet som da skal vokse opp til å tro at det er en skam å snakke om kropp jeg vil kjempe for. Som da må vokse opp til å tro at om man er litt annerledes så kan man ikke være stolt av hvem man er, som vokser opp til å tro at det er kropp som avgjører. Jeg vet dette for jeg har vært det lille barnet selv. Jeg vokste ikke opp med mennesker som viste stolt frem kroppen sin om man hadde noen arr på kroppen. Jeg vokste ikke opp med at man pratet om kropp på skolen, at man lærte at alle mennesker er vakre på sin egen måte. Jeg måtte bikke tjuetallet før jeg så smått begynte å innse selv at jeg ikke må leve med skammen. At det faktisk er en plass i samfunnet for oss også. 

Om man vil lære barn at mangfold er positivt så må man ta det opp. Om man lærer bort til den yngre generasjonen at å prate om kropp er ett nei nei, så får vi til slutt ett samfunn som ikke forstår at man kan se litt annerledes ut men fortsatt være som alle andre. Nei, vi burde ikke være en heiagjeng for kosmetiske operasjoner men vi burde være en heiagjeng for at mangfold er vakkert. At mennesker med funksjonshemninger og sykdommer skal ha en like stor plass i samfunnet, en like stor sjanse til å vise at man kan være stolt av hvordan man ser ut. Selvfølelse og selvtillit er en viktig del av livet for å være lykkelig, om man mister muligheten til å ha det fordi å snakke om kropp ikke skal være lov så er samfunnet på vei i feil retning. 

For at kroppspress skal bli borte så må vi lære bort at alle ser forskjellige ut. At det finnes like mange forskjellige kropper som mennesker i verden. Jeg kjemper for den lille jenta som satt på rommet sitt å gråt hver kveld fordi hun så helt annerledes ut enn de andre jentene. Jeg kjemper for den lille jenta som lærte at hun kunne skifte i en annen garderobe fordi de andre jentene kom til å stirre på hun fordi hun så annerledes ut. Fordi de andre ikke hadde lært at alle kropper ser forskjellig ut, fordi det var ikke snakket om at det er greit å snakke om kropp. Skal vi virkelig gå tilbake til gamle dager der man måtte dekke seg til, der det var kun en kroppstype som var akseptert? 

Hva lærer vi om vi sier at å snakke om kropp ikke er lov?

Vi lærer at ingen kropper er ulike. Vi lærer at om man har arr, pose på magen, sitter i rullestol – generelt at om man ikke ser ut som de andre så er man ikke akseptert. Man lærer at man skal stirre om man ikke har lært om det før. Man lærer at man skal føle skam om man blir stirret ned i garderoben. 

Hva lærer man ikke om man ikke skal få lov å snakke om kropp?

Man lærer ikke at man er vakker. Man lærer ikke hvordan man skal takle ord og blikk. Man lærer ikke at man er likeverdig. Man lærer ikke at man skal være stolt over hvem man er. Man lærer ikke at man kan vise seg frem med alt man har fått utdelt og elske det. Man lærer ikke at for at noen skal kunne elske deg så må du elske deg selv først. 

Jeg kjemper for alle dere der ute som føler dere annerledes men som egentlig ikke er det. For det er ikke noe som heter annerledes. Jeg kjemper for det lille barnet som har ett eneste ønske på bursdagen sin, å se ut som alle de andre. Jeg kjemper for det lille barnet som ikke lærer at alle er ulike og at det heller ikke går ann å se ut som alle andre – for alle andre er ulike. Jeg kjemper for alle dere der ute som tydeligvis ikke skal få lære at mangfold er vakkert. Jeg kjemper for at du skal få vise deg frem og snakke deg selv opp uansett hvordan du ser ut. Jeg kjemper for mine fremtidige barn som ikke skal få vokse opp i ett samfunn der kropp ikke skal snakkes om. Jeg kjemper for den trettenårige Merethe som heller ville dø og bli født på ny fordi hun ikke lærte at alle kropper ser forskjellig ut og at det er sånn livet er. Jeg kjemper for dere som gruer dere til å dra på stranden, dere som gruer dere til å dra på overnatting i frykt for at dere må skifte foran andre. Jeg kjemper for at dere skal føle dere akseptert i ett mangfoldig og vakkert samfunn. Jeg kjemper for at dere skal syntes i samfunnet, men at dere ikke skal bli sett på to ganger når du går forbi. Det er dere jeg kjemper for og det skal jeg aldri slutte med for om man skal slutte å snakke stolt og høyt om kropp for at presset skal bli borte så er vi på feil vei. 

Kroppslig mangfold skal snakkes om, vises frem og heies på. 

”Kode for å importere bloggen min til Nouw: 2453572388”

TIL TROSS FOR ANGSTEN

I dag er ingen god dag for meg. Jeg våknet opp femten minutter før jeg hadde en time på søvnklinikken svimmel, kvalm og tett. Men jeg kom meg dit fordet, og det er jeg stolt over. Når jeg er dårlig så blir angsten min ekstra dårlig og vond. Jeg ser for meg alt mulig galt som kan skje og bli sagt, jeg bryter meg selv ned. For ett år siden hadde jeg bare blitt hjemme, det hadde blitt for mye å komme seg ut av sengen. Men i dag dro jeg, og det ble en positiv opplevelse og ikke en dårlig en. Det har med meg å gjøre velger jeg å tro. Jeg velger å bygge meg selv opp isteden for ned. Så til tross for angsten kom jeg meg ut i dag og dagen ble litt bedre enn den hadde blitt om jeg ble hjemme i sengen. 

Men nå har jeg en liten valpe gutt som krever oppmerksomhet fra meg, han får meg til å glemme problemene mine litt mer i hverdagen og det er godt. I dag skal jeg gi meg selv ett klapp på skulderen og fokusere på å bli frisk for det fortjener jeg i dag. Det er jeg sikker på at du gjør også! Vi er alle våre egne hverdagshelter. 

Hva gir DU deg selv ett klapp på skulderen for i dag? 🙂

GRATULERER

…. med den nasjonale valpe dagen!! Jeg hørte tilfeldigvis at det var det i dag og da klarte jeg ikke la være å bruke en unnskyldning for å vise frem enda flere bilder av babyen vår. For øyeblikket ligger jeg fremdeles i sengen, jeg har blitt syk igjen og forbanner meg på livet – og kjæresten som har mestret å spredd basselusker i luften så de har havnet på meg. Men det var jeg som ble syk først da så jeg må vel bare innse at jeg ikke har noen andre enn mitt dårlige immunforsvar å skylde på denne gangen, søren heller :):) Men nå skal jeg drømme meg bort i valepbildene av Link, og jeg lover dere at det samme skjer med dere for han var så nusselig atte hjelp! Han er fortsatt nusselig da, bare en god del større. De vokser så fryktelig fort, det er ikke greit! Man må huske å ta masse bilder og kose seg gløgg ihjel imens de er så små, for før du vet ordet av det så biter de ihjel både hus og bein. Happy national puppy day!

Herregud tenk at han har vært så liten, og for ikke så lenge siden heller!

Har du eller har hatt valp? 🙂

TING SOM BARE SKJER PÅ FILM

Har du noen gang stoppet opp når du ser på en film og tenkt at det her skjer jo ihvertfall ikke i virkeligheten? Så bra timing og flaks kan man da umulig ha? Vel det har jeg tenkt over utrolig mange ganger og det begynner å irritere meg litt. Men det er jo godt å drømme seg litt vekk i filmer og slippe virkeligheten littegranne. Men her har jeg listet opp noen ting som kun skjer på film! Har du noen flere ting som kun skjer på film? Fortell meg! Det er jo litt morsomt å tenke over. 

1. Om man hører noen rare, skumle lyder så går man rett dit hvor lyden kommer fra. Resten er historie.. – Du løper ikke rett til de skumle lydene vettu, du gjemmer deg under dyna og håper lydene blir borte!

2. Det mest romantiske som kan skje er å kysse drømmegutten i pøsende regnvær, åååh så goals. – Nei nei nei, det er for det første iskaldt og all sminke du har på renner nedover ansiktet så det ser ut som du er medlem av KISS. Du må også rett inn å skifte klær for å ikke få frostbitt så det blir lite tid til noe annet innenfor dørene, med andre ord; alt annet enn romantisk. 

3. Alle klarer å lande ett fly uten å drepe ett eneste menneske ombord bare de får litt hjelp. – For å si det sånn da, hadde jeg måttet lande ett fly så er det ikke ett menneske på denne jord som kunne snakket meg gjennom det. Alle hadde vært fucked. 

4. Jentene som finner ut at de har samme kjæreste på samme tid blir bestevenner og ødelegger livet til douchen. – Det skjer IKKE i virkeligheten for å si det sånn. Det skulle vært sånn men jenter er og forblir jenter. Det er DE som kommer til å prøve å ødelegge livene til hverandre. Jenter ass. 

5. Uansett hvor hardt personen har festet dagen før så kommer den seg ALLTID opp for å lage god frokost, gjøre husarbeid og gjerne også dra på jobb. – Hallo.. jeg orker ikke stå opp for å gå på do engang jeg når jeg er skikkelig fyllesyk. Gjør du?

6. Plutselig helt ut av det blå dukker det opp en morder fra baksetet som man absolutt ikke har sett på forhånd. – Hvem sjekker ikke automatisk bak i speilet før man kjører? Jeg gjør ihvertfall det. Kanskje jeg er litt overnervøs men, jeg kan da ikke være alene om det!

7. Man kjenner alltid noen som kan hjelpe deg om du har problemer. Gjerne nevøen til den gale kattedama over veien som kjenner broen til moren din. Det er heller ikke kleint i det hele tatt å spørre dem om hjelp. – Jeg syntes det er kleint å si hei til naboen bare jeg. 

8. Den største drittsekken blir alltid snill og dere ender opp lykkelig forelsket sammen selv om dere hatet hverandre for ett sekund siden. – Er du en drittsekk så forblir du en drittsekk.. tar mer enn ett blikk og klissete ord for å overbevise meg. 

9. Er du på rømmen så passer alltid de første klærne du finner helt perfeeekt og du får alltid tid til å kle de på deg uten å bli tatt. – Tror faktisk ikke kjeledressen til bonden passer deg perfekt altså. Ikke kan du bruke mange minutter på å få på deg de heller for hele squaden er etter deg. 

10. Bryllup blir store skandaler, akkurat i det presten spør om noen har noen motsigelser så kommer det en annen person løpende inn dørene akkurat i det øyeblikket. Så blir det holdt en stor tale om at det er de som hører sammen og blablabla. –  De fleste har heldigvis nok vett i hodet til å ikke gifte seg med en person de ikke liker. Ikke gidd å bruk tusenvis av penger på ett bryllup om det egentlig er en annen du ønsker skal stå der oppe sammen med deg da. Stakkars pappa som tømmer lommeboka. 

Også lever de lykkelig i alle sine dager… det hadde vært noe det! Heldigvis er ikke livet som en film, det hadde vært kjedelig det. 

KANSKJE NOE IKKE SÅ MANGE TENKER OVER

Hei! Håper dere har hatt en fin dag så langt 🙂 Jeg har vært på sykehuset i dag, just one of those days. Det må til, en ting jeg har lært meg etter jeg ble eldre er at helsa går først uansett hvor kjedelig det kan være. Man må gjøre det man kan for å leve best mulig med de utfordringene man har. Men nok om det! 

Jeg var hjemme i Tønsberg for noen uker siden. Da var jeg så heldig å få med meg ett nytt kamera hjem til Trondheim. Det har jeg savnet en god del iløpet av tiden jeg har blogget. Man får mye mer motivasjon når man får tatt noen gode bilder, og det får jeg nå! Ihvertfall mye bedre enn før. Det er mye å sette seg inn i da, jeg er ikke akkurat så god på den fronten. Men det er spennende og godt å å lære nye ting. 

Det er godt å endelig ha det litt bedre, være litt mer stabil og føle litt mer på følelser. Det har vært mangel på de det siste året dessverre. Det er en del av å ha bipolar, men man må gjøre det beste ut av det også. Derfor er det å ha noe annet å bruke tiden sin på veldig bra, tenke på noe annet enn bare det negative. Nå kan jeg se frem til gode bilder, skrive mer og kjenne på lidenskapen jeg har for det igjen. 

Nå tenkte jeg å ha litt kvalitetstid med den lille familien min. Kanskje se på en film! Noen gode forslag til hva vi kan se? Vi er så ubesluttsomme, haha. Men først må vi dra å hente litt mer av flyttelasset som står hos svigermor, ja vi er SÅ treige – haha! Men det er godt å ha litt mer A4 dager, det har vi ikke hatt iløpet av de seks årene vi har vært sammen. Kjede seg sammen er undervurdert, og kanskje ikke noe så mange tenker over. Det er de små tingene i hverdagen man må sette litt ekstra pris på. Man vet aldri hva som er rundt neste hjørne. Prøv å elsk hvert sekund, ta vare på hverandre. Det er viktig, veldig viktig. 

Hva har du gjort i dag? 🙂 Masse klemmer og kjærlighet til dere! 

DETTE MÅ DU VITE FØR DU KJØPER HUND

❗ DU MÅ KJØPE VERNEKLÆR 

Skulle ønske jeg tenkte på dette de første ukene. AU AU AU – ikke undervurder den lille kjeften med de små tennene. 

INTIMSONE

Kan du bare drite i. Legg den fra deg med en gang – jeg mener det. NU! Jeg vet ikke hva det betyr en gang lenger jeg. Her slikkes det i ansikt og mellom tær, gjerne også inni kjeften om du har spist middag. Du slipper ikke unna det uansett hvor på vakt du er – tro meg….


 

❗ LUKTESANS=BORT

Trodde du at du hadde luktet en vond fis før? Tro om igjen. Hundefis lukter verre enn trusa til hufsa. For å ikke snakke om alt annet guffe som kommer ut av den lille nusselige firbeinte. 

❗ ER DU IKKE GLAD I Å VASKE SÅ MÅ DU BLI DET NÅ

Du leste vel forrige punkt? Vel, 99% av døgnet kommer du til å ha en dorull og en mopp i hver hånd for å plukke opp og tørke opp alt som kommer ut her og der. Kommer til å se ut som du har en real omgang med støv på hjernen for naboene en god stund for å sirre sånn. 

❗ LEGG BORT FLAUHETEN

Her må du juble høyt hver gang den lille tassen din bæsjer og tisser ute uansett hvor mange det er rundt deg. For tro meg – det er en lykke du aldri har kjent på før. Og ja, det er mange rare blikk men det blåser du i for det kom bæsj UTEEE. (Men du må fortsatt plukke det opp da så luktesansen må fortsatt være glemt.)

❗ LÆR DEG NINJATRIKS OG HA ETT GODT HJERTE

For her svelges det som svelges kan. Alt fra smertestillende til gamle bleier. Ja begge deler har hendt her i heimen. Da må man kunne fly ganske raskt opp fra sofaen og kaste seg ut på gulvet for å sirre’sånn – både puls og blodtrykk blir skyhøyt mange ganger iløpet av en dag så man må ta vare på hjertet! Gjerne lær deg litt yoga.  

DET MESTE MÅ BLI BAKGRUNNSSTØY 

Har du en rase som vår som ikke bjeffer stort – så vær forberedt på at det kommer veldig mange andre rare lyder. Det meste skal ignoreres og bare være bakgrunnstøy i en normal hverdag, noe som ikke er like lett hver gang når det høres ut som du har høyttalerne på full guffe med en spilleliste som kalles ”huset med det VELDIG rare i”. Spesielt om du bor i blokk sånn som oss så er det ikke like kult å treffe naboen etter en time med ei real runde med ”bakgrunnstøy”. 

❗ UBETINGET KJÆRLIGHET

Det viktigste punktet på listen. Det er til tider stor frustrasjon, det er faktisk smerter og tårer. Men det er også ubetinget kjærlighet 24/7. Det kan gjøre en hverdag mye lysere og lettere, som det har gjort for oss. Disse tassene har kanskje mye fiselukt og rare, frustrerende påfunn til tider men det er igrunn bare en stor klump med kjærlighet som kommer til å elske deg hele sitt liv. Det er søren meg en hard jobb å oppfostre en hund men herligheten så mye glede det gir. Det er kanskje en avgjørelse du kommer til å tvile på i ett halv sekund i den verste valpeperioden med tiss og bæsj smurt rundt overalt og tenner som henger fast i beina. Men så innser du like fort hvor bra avgjørelse du tok den dagen du hentet din lille baby. 

KJÆRLEIK