POSITIVE SIDER VED MIN BIPOLARE LIDELSE

❤️ Jeg har fått en ny respekt for psykiske lidelser. Man skal ta det like alvorlig som fysisk sykdom for det kan være minst like alvorlig.

❤️ Når jeg er i en hypoman fase får jeg fryktelig mye gjort på kort tid!

❤️ Det kan bringe familie og venner nærmere. Når man er åpen med sine nærmeste om sin psykiske lidelse så kan det gjøre det enklere å kommunisere.


❤️ Jeg setter mer pris på livet. Jeg har vært så langt nede at jeg virkelig setter pris på de små tingene i livet nå.

❤️ Jeg har lært meg å ta en dag av gangen. Jeg vet aldri hvordan dagen kommer til å bli før jeg våkner så dette har jeg måtte lære meg og jeg har lært meg å sette pris på å ha det sånn.

❤️ Jeg har blitt mye mer spontan. På grunn av punktet over så må det meste taes på sparket, det er ikke ofte jeg kan planlegge ting lenge i forveien, så selv om jeg egentlig er en person som liker å planlegge så har jeg også lært meg å være spontan.


❤️ Jeg føler mye. Selv om jeg kanskje ikke viser det utad så skjer det veldig mye innad. Når jeg elsker noen så gjør jeg det av hele mitt hjerte. Når jeg er glad så er jeg kjempe glad, når jeg er trist er jeg veldig trist. Dette kunne nok også vært på den negative listen men jeg velger å se på dette som noe positivt.

❤️ Jeg har lært mye om meg selv etter jeg fikk bipolar diagnosen. Jeg har virkelig måttet gå inn i meg selv og gravd i hele fortiden min, så jeg har lært fryktelig mye om meg selv – hvorfor ting er som de er og hvordan jeg kan leve med sykdommen.

❤️ Jeg har møtt så mange fantastiske mennesker etter jeg fikk diagnosen. Jeg har vært på kurs, vært innlagt og på møteplasser. Det er kanskje ikke alltid de menneskene forblir i livet mitt, men om du har møtt meg på veien så skal du vite at du har satt positive spor for jeg har fortsatt tilgode å møte noen som har påvirket meg negativt.

❤️ Jeg har lært at åpenhet er nøkkelen.

❤️ Jeg har funnet min lidenskap her i livet, og det er nettopp dette. Å skrive og opplyse andre mennesker om psykisk helse. Jeg tror så fryktelig mye på åpenhet, det er så mange flere enn man tror som har det liknende. Man kan møte mange likesinnede om man tør å åpne seg, kanskje man også noen ganger kan hjelpe om man bare tør.

NEGATIVE SIDER VED MIN BIPOLARE LIDELSE

Jeg har skrevet noen punkter om mine negative sider ved min bipolare lidelse. Jeg har også skrevet om de positive, det innlegget kommer i morgen❤️

🖤 At det går så fryktelig mye opp og ned for min del. Jeg har noe som heter rapid cykling som vil si at det går fryktelig fort mellom depresjon og hypomani.

🖤 At jeg er så apatisk i mine depressive perioder. Jeg blir veldig påvirket og egoistisk i disse periodene fordi jeg faller så dypt og blir alvorlig deprimert, da er det vanskelig å ta innover seg andre sine følelser, andre sine opp og nedturer og andre sitt liv.

🖤At jeg blir veldig fort irritert når jeg er hypoman. Det skal ikke mye til for at jeg blir irritert og sur.

🖤At jeg bruker mye penger jeg ikke har når jeg er hypoman. Dette er en vanlig «bivirkning» ved bipolar lidelse.

🖤Jeg isolerer meg når jeg er deprimert.

🖤Jeg sliter veldig mye med angst når jeg er deprimert og rett etter en depressiv periode som påvirker hverdagen min veldig mye.

🖤Jeg overtenker hver minste lille ting.

🖤Jeg sliter fryktelig mye med søvn.

🖤jeg går glipp av mye jeg egentlig vil gjøre.

🖤 At mine nærmeste bekymrer seg mye.

🖤 At jeg får selvmordstanker.

JEG VET JEG KAN VÆRE STERK NÅR JEG MÅ

Åh, for en fin dag denne julaften var. Jeg er endelig så stabil som jeg ikke har vært på en god stund, jeg var med mange av mine som jeg elsker så høyt og jeg spiste så mye at jeg nesten sprakk. Den største gleden var de store smilene og latteren til mine vakre nieser når de åpnet alle de fine gavene de fikk. Jeg kan ikke huske sist at smilet mitt var så genuint og lett tilgjengelig. Jeg har for første gang på lenge håp, håp om at ting ordner seg til slutt, håp om en fin fremtid, håp for meg selv og min psykiske helse. Jeg var ikke med min andre halvdel men jeg vet at vi sees snart og da skal vi kose oss masse. Jeg kjenner kjærligheten uansett hvor mange mil det er mellom oss. Jeg ser frem til denne romjulen, de siste dagene av 2018 og jeg gleder meg til en god start på 2019. Starten på 2018 var ingen god start for meg, men jeg kjenner innerst inne at denne gangen får jeg det bedre. At skrivelysten min er tilbake er ett stort steg i riktig retning for meg. Jeg håper at den holder lenge denne gangen for jeg elsker å dokumentere opp og nedturer. Jeg elsker å ha en dagbok, både for meg og mine følgere. Jeg elsker å tilføre kunnskap til andre mennesker. Jeg håper dere vil følge meg videre på min reise og jeg håper dere gir meg rom for å ha opp og nedturer for jeg vet jeg bare må godta at jeg kommer til å ha det til en viss grad resten av mitt liv, men det er greit for jeg vet at vi blir tildelt det livet vi kan velge å takle. Jeg vet at jeg kan være sterk når jeg må og det kan du også, du må bare tro på det.

SPØRSMÅL DEL 2

Hva ville vært din superkraft?

Å gjøre meg usynlig, både fordi jeg kunne vært en flue på veggen i forskjellige situasjoner og fordi jeg kunne ønske å være usynlig noen ganger.

Hva var ditt flaueste øyeblikk?

Haha, det første jeg tenkte på her var når jeg var liten og stod i en kø og kalte en annen dame for mamma fordi jeg ikke så at min egen mamma hadde stelt seg bak meg og ikke foran meg. Men det må også være de gangene jeg har fått uhell på stomien min blant andre mennesker og når det gjelder blæren min når jeg for eksempel sover over hos andre. 

Hva får deg til å gråte?

Når dyr lider i filmer, angst, depresjon, når andre mennesker nære meg har det vondt, døden. 

Hvem ville spilt deg i filmen om ditt liv? 

Kunne jeg valgt fritt hadde det vært Kate Winslet, min favoritt skuespiller – Titanic <3

Hva anser du som din største prestasjon?

Å fullføre utdanningen min, jeg var innlagt én gang på psykiatrisk under den hektiske eksamensperioden og jeg fikk fortsatt A på den siste. Jeg hadde aldri kunne forestilt meg at det kunne gå så bra. 

Hvor ofte har du sex?

Dette syntes jeg faktisk var litt for personlig, familie leser dette – haha.

Hvis det er én ting som kan forbedre livskvaliteten din, hva er det? 

At medisinen jeg går på hjelper så jeg ikke faller i så dype depresjoner, jeg har slitt så mye med dette i det siste og derfor har jeg vært fraværende på bloggen. Også må det bli å få en jobb. 

Hva er yndlingslukten din?

Kokos <3 

Hvordan slapper du av? 

I mitt eget hjem og når jeg får litt fri fra hverdagen hos foreldrene mine.

Hvem vil du gjerne be om unnskyldning og hvorfor?

Alle menneskene som har vært bekymret for meg i periodene hvor jeg har vært alvorlig deprimert. 

10 SPØRSMÅL!

Hei <3 Nå har jeg vært fraværende lenge nok, skrivelysten begynner å titte frem så jeg har svart på noen spørsmål for å starte forsiktig. Jeg har delt inn dette i to deler.

Hva er din største skrekk?

Å dø. 

Hvilken levende person beundrer du mest, og hvorfor?

Dette er veldig vanskelig å svare på fordi jeg beundrer mange i familien min og mange av mine venner. Klarer faktisk ikke svare bare én. 

Hvilket trekk avskyr du mest i deg selv?

At jeg generelt er en engstelig og bekymret person. Jeg overtenker den minste lille ting og dette påvirker meg sterkt i hverdagen. 

Når var du lykkeligst?

Når jeg ble fridd til <3 og når jeg ble tante både 1 og 2 gangen. 

Hva gjør deg ulykkelig?

Når depresjonen min er på sitt dypeste og når mennesker jeg er glad i har det vanskelig. 

Hva ville du bli da du var liten?

Veterinær eller sykepleier, ble ingen av delene. Nå kunne jeg ønske at jeg kunne levd av å skrive. 

Hvem eller hva er ditt livs store kjærlighet?

Sverre <3 

Hvordan føles kjærlighet?

Oi, vanskelig spørsmål. Forelskelse går over til dyp kjærlighet etterhvert ihvertfall. Det vil jeg beskrive som at en del av hjertet tilhører en annen person. Kjærlighet for ett annet individ kan være en følelse, tanke og handlinger. 

Hvis du kunne bringe noe utryddet tilbake, hva ville det vært? 

Dinosaurer, fordi min kjære er så interessert i de, men jeg hadde nok syntes det hadde vært skummelt da.