Overraskende symptomer ved min bipolare lidelse og sosiale angst lidelse

Hukommelsestap
Jeg har gjort og sagt ting enten når jeg har vært i en alvorlig depresjon eller når jeg er i en hypoman fase som jeg ikke husker noen ting av etterpå. Jeg går også på medisin nå som jeg tror gjør at jeg blir litt glemsk.
Ujevn søvn
. Når jeg er deprimert kan jeg ikke få nok søvn, samtidig som jeg snur helt på døgnet så jeg ligger våken og grubler på natten også sovner jeg av utmattelse på dagen. I en hypoman fase trenger jeg nesten ikke søvn fordi da har jeg så mye energi i kroppen og jeg vil helst bare få ting gjort hele tiden.
Energinivå
Energinivået mitt skifter utrolig fort. Når jeg er hypoman kan jeg ha mange forskjellige planer på en dag og det fungerer helt fint men når jeg er deprimert så orker jeg knapt å gå ut av sengen. Siden jeg har noe som heter «rapid cykling» så kan dette være ekstra slitsomt i en episode. For jeg kan skifte fra å være hypoman til å bli deprimert i løpet av en dag.
Klumsete
Når jeg er i en hypoman fase og har masse med energi kan jeg bli veldig klumsete. Det er som om hjernen bare beveger seg fortere enn hva kroppsdelene mine får med seg som utspiller seg sånn at jeg snubler veldig lett og glipper ting jeg har i hendene.
Ord og setninger
Når jeg er hypoman kan jeg lett snuble i ord og nesten føle det som om jeg må kjappe meg å bli ferdig med en setning så jeg kan fortsette med neste. Jeg blir veldig skravlete. Når jeg er deprimert så mumler jeg mye og har generelt lite lyst til å prate så jeg svarer med mange enstavelsesord. Hjernen min jobber veldig mye med andre ting når jeg er deprimert så å skulle måtte prate i tillegg blir veldig overveldende. Jeg har også fått høre fra flere at man kan høre det på stemmen min når jeg er dårlig (i en depresjon), og jeg tror det stemmer ganske godt.


Kløende hender
Når jeg får ett angst anfall så er det første som skjer at jeg fikler med hendene mine. Det er akkurat som de klør forferdelig mye så jeg klør og klemmer, til blods. Jeg fikk høre at dette var en form for veldig mild selvskading for litt siden. Men min grunn for at det skjer er for å unngå å være i situasjonen jeg syntes er ubehagelig, så i terapi nå fremover skal jeg jobbe med å slutte med det.
Irritasjon
Jeg blir mye fortere og mye mer irritert når jeg er i en deprimert fase og når jeg er i en hypoman fase. Dette er kanskje ett av punktene jeg syntes er verst fordi det går som regel utover Sverre som jeg bor med. Jeg angrer like fort som det kom men problemet er at jeg ikke kan huske hva jeg har sagt i en sånn episode (se punkt 1).
Hjertebank
Det føles noen ganger som om hjertet skal hoppe ut av brystet. Dette er spesielt om natten når jeg ligger å grubler og når jeg får angstanfall.
Hygiene
Dette er vel det flaueste punktet. Når jeg er i en alvorlig deprimert fase så kan det gå uker før jeg klarer å dusje, jeg ligger kun i sengen. Det har faktisk gått én måned før. Men sånn er det bare dessverre. Hygienen blir ikke prioritert.
Unnvikende atferd
Det jeg mener med dette er for eksempel når jeg har ett angstanfall og jeg får en SMS eller noen ringer. Da klarer jeg ikke svare, da unngår jeg situasjonen istedenfor å gjøre noe med den med en gang. Er jeg stabil pleier jeg som oftest å svare med en gang som altså gjør dette til et symptom på min sosiale angst.

Kjenner du deg igjen i noe av dette?  

Følg meg gjerne på:

Snapchat: merethejoha

Instagram: merethejohaa

Facebook-side: https://m.facebook.com/merethejohablogg/

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg